Arhiva pentru februarie 14th, 2018

 14 februarie 2018

Mircea Cărtărescu este câştigătorul Premiului „Thomas Mann”

Acordat de Academia Bavareză de Arte Frumoase și de orașul Lübeck, Premiul „Thomas Mann”, unul dintre cele mai prestigioase premii literare germane, în valoare de 25.000 de euro, intră în palmaresul scriitorului român Mircea Cărtărescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Peste 70% din bugetul unei instituţii de cultură este destinat salariilor

Un răspuns oferit de fostul ministru al Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, la o întrebare a senatorului USR Dan Lungu, arată gradul de subfinanțare a lumii artistice din România și din Iași, în particular, în urma creșterilor salariale din luna februarie a anului 2017. Ministerul Culturii a confirmat speculațiile cu privire la bugetele în scădere ale instituțiilor de cultură ieșene și la lipsa premierelor din stagiunea precedentă: măririle salariale, de aproape 50%, ale personalului artistic, sunt suportate din bugetul deja existent al instituțiilor care nu a mai fost suplimentat.

Senatorul Dan Lungu a precizat că trebuie aduse corecții modului în care se oferă subvenții de la Minister către instituțiile de cultură din țară, pentru ca acestea să poată să performeze, nu doar să supraviețuiască.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Man of the Woods

Videoclipul cântecului interpretat de Justin Timberlake

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

David Titley: Cum luptă armata împotriva schimbărilor climatice

Liderii militari știu de milenii că timpul de pregătire pentru o provocare este cel dinainte să vă lovească, spune omul de știință și ofițerul naval american David Titley. El ne poartă de la catastrofa umanitară din Siria până la țărmurile înghețate ale orașului Svalbard pentru a ne arăta modul în care militarii abordează amenințarea schimbărilor climatice, într-o acțiune modernă, practică și nepartizană cu privire la pregătirile climatice. „Gheții nu-i pasă cine este la Casa Albă, nu-i pasă ce partid controlează congresul, nu-i pasă ce partid controlează parlamentul”, spune Titley. „Pur și simplu se topește.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 14 februarie 2018.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii