Arhiva pentru februarie 27th, 2017

 27 februarie 2017

240.000 de citate în română şi 850.000 în toate limbile

Suntem la începutul unei noi săptămâni. Ce o mai fi făcut Citatepedia peste weekend? Iaca, a mai adunat o mie de citate.

De data asta avem numere foarte rotunde: 240.000 de citate în română şi 850.000 în toate limbile. Sunt numere atât de mari, încât e greu să le cuprinzi cu imaginaţia. O versiune tipărită, ar rupe biblioteca.

Dar numerele rotunde nu se opresc aici. Micheleflowerbomb tocmai a depăşit 50.000 de citate adăugate (încercaţi să adăugaţi 50 de citate, apoi imaginaţi-vă că faceţi asta de o mie de ori!). Cornelia Georgescu, a doua participantă de top, este foarte aproape de 30.000 de citate adăugate, iar Simona Enache de 20.000. Felicitări, sunteţi incredibile!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 7 voturi
Încarc...
 

„Moonlight” – câştigătorul controversat al ediţiei 2017 a Premiilor Oscar

Duminică, 26 februarie 2017, la Dolby Theatre din Hollywood s-a desfăşurat cea de-a 89-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film. Spectacolul a fost prezentat pentru prima oară de prezentatorul TV Jimmy Kimmel.

„Moonlight” a câştigat trei trofee, inclusiv pentru Cel mai bun film, iar „La La Land”, care a primit un record de 14 nominalizări şi era favoritul pentru câştigarea categoriilor importante la casele de pariuri, a primit totuşi cele mai multe trofee, şase la număr, printre care pentru Cea mai bună actriţă (Emma Stone). „La La Land” a fost incorect anunţat de către Warren Beaty câştigătorul la categoria Cel mai bun film, înainte de a se clarifica că „Moonlight” este învingătorul.

„Hacksaw Ridge” şi „Manchester by the Sea” au câştigat câte două trofee, iar printre câştigătorii cu un trofeu se află „Arrival”, „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, „Fences”, „The Jungle Book”, „O.J.: Made in America”, „Piper”, „The Salesman”, „Sing”, „Suicide Squad”, „The White Helmets” şi „Zootopia”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Cartografii sonore

Stagiunea „Cartografii sonore” debutează marți, 28 februarie 2017, de la ora 18:00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din Strada Londra nr. 39. „Cursul Dunării de la izvoare până la vărsare”, de la 1693, este prima hartă aleasă în itinierariul propus oaspeților Muzeului. Prezentarea din perspectivă istorică este realizată marți de către domnul Silviu Anghel, istoric, doctor în studii clasice la Universitatea Columbia din New York. La eveniment iau cuvântul şi doamna director a MNHCV, Cristina Toma, și domnul Sebastian Gheorghiu, din partea UCIMR. Artiștii invitați să concerteze sunt Erika Kecskés Ávéd – vioară, Csilla Kecskés Ávéd – violoncel și Éva Ávéd – pian.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Tocuri

Videoclipul cântecului compus şi interpretat de Jean Gavril

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sayu Bhojwani: Vocile imigranţilor consolidează democraţia

În politică, cel ce te reprezintă contează, de aceea trebuie să alegem lideri care să reflecte diversitatea și paleta multiculturală a țării, spune Sayu Bhojwani. Prin propria sa călătorie de a deveni cetățean american, cunoscătoarea pe tema imigrării dezvăluie cum iubirea și dedicația pentru țara sa au dus la dorința de schimbare politică. „Am luptat să fiu aici”, spune ea, chemând vocile imigranților să acționeze. „E și țara noastră.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 27 februarie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii