Arhiva pentru septembrie 15th, 2016

 15 septembrie 2016

„O nuntă” de Grigore Alexandrescu

Grigore AlexandrescuSunt câțiva ani de când pentru păcatele mele mă aflam înrolat sub steagurile armiei noastre. Dumnezeu să ierte pe aceia care, socotindu-mă destinat a apăra patria de primejdii, mă însărcina cu străjuirea Dunării și vizitarea numeroaselor picheturi de pază. Născut sub o stea blândă, eu sunt de caracterul cel mai liniștit și niciodată sabia mea n-a fost în ispită a se mânji de sânge. Dacă vrăjmașii țării ar fi știut cu ce om au a face, s-ar fi purtat negreșit cu oarece obrăznicie, la care pașnicele mele aplecări m-ar fi oprit de a le răspunde. Cu toate acestea, sunt departe de a regreta vremea ce am pierdut cu acea ocupație: traiul ostășesc face pe om răbdător și exact. Când ai petrecut câtva sub pământ în bordeie afumate sau în colibe bătute de valuri, spulberate de vânturi, varietatea vremilor și schimbările soartei nu te sperie lesne. Apoi câte relații prietenești, câte dulci suvenire sunt rezultatul acestei vieți! Dar iată cuvinte de prisos când este vorba de niște obiceiuri țărănești ce am avut prilej a cunoaște în cursul strălucitei mele cariere ostășești; obiceiuri cu atât mai curioase cu cît originea lor e mai necunoscută.

Acestea erau, după cât îmi aduc aminte, în județul Râmnicul Sărat, într-un sat numit Râmniceni. Subcârmuitorul locului, om vesel și deștept, mă invită să merg la o nuntă ce se făcea în vecinătate: propoziția nu-mi păru de refuzat, și peste puțin norociții nuntași văzură sosind o trăsură ocolită de dorobanți care făcea să se ridice de departe căciulile, în cinstea persoanelor de ei escortate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Nerve: Adevăr sau provocare

Cu cât e riscul mai mare, cu atât e câștigul mai mare în thriller-ul palpitant „Nerve: Adevăr sau provocare” („Nerve”), care îi are pe Emma Roberts şi Dave Franco în rolurile principale. Premiera în cinematografele românești are loc pe 16 septembrie 2016.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Shukla Bose: Să predăm pe rând fiecărui copil

Să-i educi pe cei săraci este mai mult decât un joc de numere, spune Shukla Bose. Ea spune povestea inovatoarei sale fundaţii Parikrma Humanity Foundation, care aduce speranţa în mahalalele din India privind dincolo de statisticile descurajatoare şi concentrându-se pe considerarea fiecărui copil ca un individ.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 15 septembrie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

septembrie 2016
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii