Arhiva pentru august 3rd, 2016

 3 august 2016

223.000 de citate

Canicula e în toi, dar Citatepedia nu se topeşte, ci creşte.

Un volum atât de mare de informaţie nu poate fi strunit decât printr-o cât mai bună organizare. Cum aceasta este o permanentă preocupare, în ultima vreme am adăugat marcaje suplimentare în baza de date. Când se vor închega suficient, din acestea vor apărea secţiuni noi, aşa cum s-a întâmplat şi în alte rânduri.

Cea mai interesantă noutate este referitoare la subiecte. Citatepedia clasifică citatele tematic de mult timp. Dar dincolo de simpla încadrare într-un subiect sau altul, se pot realiza diferite facilităţi. De exemplu, cu ceva vreme în urmă am realizat liste cu subiectele preferate ale fiecărui autor – în măsura în care avem suficient material pentru a fi reprezentativ.

De această dată, am realizat un sistem care detectează cât de probabil este ca două subiecte să fie întâlnite împreună. Să zicem alpinism şi munţi. Evident, este probabil ca o cugetare despre alpinism să facă referire la munţi. Dar nu întotdeauna e aşa – poţi vorbi despre alpinism şi fără să pomeneşti de munţi. Uneori, poţi dori ceva specific, despre ambele subiecte. Poţi căuta printre toate citatele unui subiect, dar când sunt sute, e mai dificil.

Pentru astfel de situaţii, puteţi găsi de acum, pe coloana din dreapta a majorităţii subiectelor, trimiteri la combinaţii cu alte subiecte. Unele sunt previzibile, altele neaşteptate. Cert este că există încă o cale de a săpa mai adânc şi mai precis în Citatepedia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Rise

Piesa „Rise”, o nouă piesă compusă de artistă Katy Perry, este coloana sonoră pentru promovarea şi transmisiunile în direct ale Jocurilor Olimpice de la Rio pe postul american de televiziune NBC. Katy Perry vine cu un puternic mesaj despre speranţă. „Rise” este un imn al convingerii, perseverenţei şi transformării.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Gary Flake: Este „Pivot” un punct de cotitură în explorarea internetului?

Gary Flake face o demonstraţie pentru „Pivot”, o nouă metodă de a căuta si aranja cantităţi uriaşe de imagini şi date online. Tehnologia Seadragon permite cercetări detaliate şi priviri de ansamblu spectaculoase pentru bazele de date de pe internet, precum şi descoperirea de tipare si legături noi, invizibile altfel prin căutarea de web obişnuită.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 3 august 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2016
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii