3 august 2016

223.000 de citate

Canicula e în toi, dar Citatepedia nu se topeşte, ci creşte.

Un volum atât de mare de informaţie nu poate fi strunit decât printr-o cât mai bună organizare. Cum aceasta este o permanentă preocupare, în ultima vreme am adăugat marcaje suplimentare în baza de date. Când se vor închega suficient, din acestea vor apărea secţiuni noi, aşa cum s-a întâmplat şi în alte rânduri.

Cea mai interesantă noutate este referitoare la subiecte. Citatepedia clasifică citatele tematic de mult timp. Dar dincolo de simpla încadrare într-un subiect sau altul, se pot realiza diferite facilităţi. De exemplu, cu ceva vreme în urmă am realizat liste cu subiectele preferate ale fiecărui autor – în măsura în care avem suficient material pentru a fi reprezentativ.

De această dată, am realizat un sistem care detectează cât de probabil este ca două subiecte să fie întâlnite împreună. Să zicem alpinism şi munţi. Evident, este probabil ca o cugetare despre alpinism să facă referire la munţi. Dar nu întotdeauna e aşa – poţi vorbi despre alpinism şi fără să pomeneşti de munţi. Uneori, poţi dori ceva specific, despre ambele subiecte. Poţi căuta printre toate citatele unui subiect, dar când sunt sute, e mai dificil.

Pentru astfel de situaţii, puteţi găsi de acum, pe coloana din dreapta a majorităţii subiectelor, trimiteri la combinaţii cu alte subiecte. Unele sunt previzibile, altele neaşteptate. Cert este că există încă o cale de a săpa mai adânc şi mai precis în Citatepedia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

3 thoughts on "223.000 de citate"

 1. Sunteți certamente, realmente, absolutamente GENIAL! Mă simt onorată să colaborez cu dumneavoastră! Sper să revin curând și cu audiocitate să îmbogățim fonoteca. Lectură înmiresmată și răcoritoare tuturor! Cu stimă și gratitudine, Michelle Rosenberg

 2. Lucian Velea spune:

  Mulţumesc frumos pentru drăguţa exagerare :)

 3. borismarian spune:

  Tristeţe pe ambele maluri

  La malul Babilonului am şezut şi am plâns,
  Cu Diavolul însuşi luat-am un prânz,
  Tavanul coboară mai jos, tot mai jos,
  Nici zbor, nici speranță, deces vicios.
  Trec oștile triste de pachidermi,
  De ești temerar, începi să te temi,
  Oamenii-s buni, nici Cain nu-i rău,
  Ajungi prin tuneluri la Dumnzeu.
  La umbra ciupercilor mai meditezi,
  Să fii totuși gnostic ori , simplu, să crezi,
  Acesta e malul pe care ajungi,
  Viața-i zgârcită, postumele-s lungi,
  Ai timp se reiei aventura, să scrii
  Petru milioane de morți zurbagii.
  Cu ghiarele, dinții degeaba te-agăți,
  Mai joacă cu Domnul , uneori, cărți.
  BMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook