Arhiva pentru iulie 26th, 2016

 26 iulie 2016

„Sonata lunii” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelDulce și liniștitoare, noaptea se statornicește. Umbre încărcate de somn, sfioase, moi și încete, lunecă deasupra pământului ca o apă. Sfioase, moi și încete, se desfășură, cresc, ca aburii purtați de vânt deasupra unei prăpăstii, se strecoară printre arbori, se târăsc spre înălțimi. Luminile biruite, decolorate, palide, albe ofilesc, descresc și dispar. Un ritm ascuns prezidă și rânduiește năvala aceasta mută a tonalităților încărcate de vis ce se așază. Un farmec mistic trece prin aer, și acum o ultimă umbră, ca un steag de doliu și de fatalitate, purtat de o mână nevăzută, flutură ca și cum ar vrea să dea un semnal.

De la fereastra lui, Beethoven, cu un zâmbet amar pe buze, lăsându-și capul pe mână, privește. Părul, mai negru ca umbrele de afară, îi face o cunună de noapte pe frunte. Departe orașul își tremură fosforescențele și amestecă la orizont lucirile cu întâiele stele, întinde lanțuri luminoase prin negură, scrie arabescuri de aur în întunecimi, joacă imaginare constelații, desemnează capricii de foc.

Un murmur neîntrerupt, ca o apă care bate într-un țărm, urcă până la el și îl face să-și plece urechea și să asculte. Vii, ochii lui se aprind și licăresc și mâna-i albă, ca și cum ar vrea să culeagă zvonurile împrăștiate în aer, se întinde și dibuiește prin întunerec…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

2 străini

Videoclipul formaţiei Red Parlament

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sangreeta Bhatia: Particula minusculă care ar putea explora corpul în căutarea tumorilor

Cum ar fi dacă am putea depista tumorile canceroase cu câțiva ani înainte de a ne afecta — fără sisteme de screening scumpe sau chiar fără o sursă constantă de curent electric? Medic, bioinginer și antreprenor, Sangeeta Bhatia conduce un laborator multidisciplinar care caută noi moduri de a înțelege, diagnostica și trata boli umane. Obiectivul ei: cele două treimi din decesele cauzate de cancer, care, consideră ea, pot fi complet prevenite. Ea explică elocvent știința complexă a nanoparticulelor și vorbește despre visul ei de a dezvolta un test inovativ pentru cancer, care ar putea salva milioane de vieți.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 26 iulie 2016.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2016
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii