5 octombrie 2022
Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României, în colaborare cu Muzeul Național de Artă al României, a organizat în data de 30 septembrie a.c. o gală pentru strângerea de fonduri necesare organizării (în 2023) a expoziției dedicate lui Victor Brauner, artist originar din România, una dintre cele mai importante figuri ale artei universale.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Dan Costinas in Ştiri
26 noiembrie 2021
Manuscrisul enunțat de Emil Cioran în timpul creării volumului „Cartea amăgirilor” a fost adjudecat pentru 7.000 de euro în cadrul Licitației de carte rară, hărți și manuscrise. Prețul a crescut în licitație de 6 ori, pornind de la 1.800 de euro, fiind cea mai mare valoare de adjudecare a unui lot. O evoluție impresionantă a avut și cartea scrisă de Dimitrie Cantemir, „Istoria Imperiului Otoman”, cu 22 de gravuri ce ilustrează portretele sultanilor, fiind adjudecată pentru 6.000 de euro.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cărţi, Ştiri
17 iulie 2018
În anul Centenar al Marii Uniri din 1918, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Români celebri, partea a II-a, dedicată unor personalități care au făcut cinste României la nivel mondial. Emisiunea „Români celebri (II)” este disponibilă începând de marți, 17 iulie 2018, în magazinele Romfilatelia.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
14 iulie 2016
Muzeul Naţional de Artă al României îi invită pe iubitorii de frumos să participe sâmbătă, 16 iulie 2016, de la ora 12:00, la conferinţa „Argint şi perle în pictura orientalistă”, susţinută de dr. Carmen Tănăsoiu, specialist în Arta Veche Românească. Evenimentul este organizat în cadrul expoziţiei „Oglinzile Orientului”. Punctul de plecare al conferinţei îl constituie atât bijuteriile expuse, cât şi cele reprezentate în lucrările din expoziţie. Se discută modalităţile în care erau purtate, simbolistica lor, tehnica şi modalităţile de realizare.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
31 martie 2015
Prin proiectul „Cealaltă față a avangardei din România: film, fotografie, performance”, avându-l drept invitat special pe criticul de artă și curatorul Igor Mocanu, Institutul Cultural Român din New York deschide seria evenimentelor pe care dorește să le dedice avangardelor istorice ale secolului XX în România. Această serie va acoperi întregul spectru al domeniilor artei și va continua în 2016.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Ştiri