15 decembrie 2020

O istorie mondială a comunismului: Complicii

Publicul este invitat miercuri, 16 decembrie 2020, de la ora 19:30, la o întâlnire Humanitas online cu Thierry Wolton și Gabriel Liiceanu despre „Complicii”, ultimul volum al trilogiei O istorie mondială a comunismului, un eveniment Humanitas 30 de ani. Întâlnirea are loc live, pe Facebook și pe canalul YouTube Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 noiembrie 2019

Thierry Wolton în dialog cu Ioan Stanomir și Gabriel Liiceanu

Lansarea celui de-al doilea volum al trilogiei „O istorie mondială a comunismului” – „Victimele” are loc joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu și când autorul se află în dialog cu Ioan Stanomir și Gabriel Liiceanu, inclusiv despre volumul „Negaționismul de stânga„.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 ianuarie 2019

Thierry Wolton – turneu de lansări şi sesiuni de autografe

La invitația Editurii Humanitas și a Institutului Francez din Timișoara, cunoscutul jurnalist și scriitor francez Thierry Wolton se află în România în perioada 31 ianuarie – 5 februarie 2019 pentru dezbateri și întâlniri dedicate primului volumul al trilogiei „O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică”, a cărui apariție în limba română reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale ultimelor luni.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 februarie 2018

Despre lumea în care trăim

Fundația Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas și Fundația ARCCA organizează prima ediție a seriei de conferințe „Despre lumea în care trăim“, un festival de conferințe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, susținute de specialiști importanți și oameni de cultură de prestigiu, care are loc la Ateneul Român în perioada 24 februarie–28 februarie 2018. Publicul îi poate întâlni pe scena Ateneului Român pe E.S. Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite în România, pe Thierry Wolton, scriitor și istoric francez, celebrul autor al impozantei „Histoire mondiale du communisme”, pe Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiță, reputat critic și istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la Collège de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda. Fiecare susține o conferință de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Șuteu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi, Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii