12 ianuarie 2021

Conacul Slade

Pasionații de lectură sunt inviați miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 19:30, să vizioneze online lansarea romanului „Conacul Slade” de David Mitchell, o nouă carte semnată de autorul bestsellerului internațional „Atlasul norilor”, recent apărută în colecția Raftul Denisei, în traducerea lui Mihnea Gafița.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 iulie 2017

Turnul întunecat

Mult-așteptata ecranizare după cunoscuta ficțiune „The Dark Tower” a scriitorului american Stephen King se dezvăluie curând publicului cinefil din lumea întreagă. Combinând diverse genuri, precum acțiune, aventură, fantasy, SF, horror și western, „Turnul întunecat” („The Dark Tower”) se lansează simultan în cinematografele din România și SUA vineri, 4 august 2017.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 23 septembrie 2010

Haven

Din 10 octombrie 2010, în fiecare duminică de la ora 22:00, Sci Fi Channel difuzează în premieră serialul „Haven”, inspirat de romanul lui Stephen King „The Colorado Kid”. Serialul urmăreşte drama agentului FBI Audrey Parker, care este adusă în Haven, Maine, de un caz de rutină. Orăşelul se dovedeşte de multă vreme un refugiu pentru cei care sunt afectaţi de o serie de nenorociri supranaturale. Audrey se decide să rămână în Haven şi să-i exploreze multiplele secrete, inclusiv propriile ei conexiuni surprinzătoare legate de acest loc extraordinar.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 mai 2009

Duma Key

Duma KeyLa Editura Nemira a apărut recent „Duma Key” de Stephen King, în traducerea lui Mircea Pricăjean.

Considerată cea mai bună poveste a lui King din ultimii cincisprezece ani, „Duma Key” este marcată de un accentuat caracter autobiografic. Publicată în ianuarie 2008, în Statele Unite ale Americii, cartea a ajuns în scurt timp bestseller New York Times, ocupând săptămâni la rând prima poziţie în clasamentul prestigioasei publicaţii.

Un groaznic accident pe un şantier de construcţii îi smulge braţul lui Edgar Freemantle, întunecându-i şi memoria şi mintea. Calvarul perioadei de recuperare îi provoacă schimbări de personalitate şi accese de furie necontrolată ce grăbesc sfârşitul căsniciei sale. Edgar îşi doreşte să nu fi supravieţuit accidentului, dar psihologul său îi recomandă un leac geografico-existenţial: îl sfătuieşte să îşi schimbe complet viaţa, părăsind oraşul aglomerat şi afacerile din domeniul construcţiilor. Retras la Duma Key, în paradisul Golfului Mexic, Edgar începe să picteze cu pasiune, descoperindu-şi un talent extraordinar. Dar atracţia sa faţă de pictură şi desen pare a fi comandată de o forţă ce îl depăşeşte, ca o constrângere. Multe din tablourile sale au o putere ce nu poate fi controlată, aproape mistică, scoţând la iveală secrete de mult îngropate, trezind nălucile copilăriei. Iar talentul său poate fi, în acelaşi timp, o armă…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 noiembrie 2007

Hernia

hernia

O carte cu adevărat de groază
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 august 2007

Stephen King nu scrie pentru snobi

Este cel mai iubit şi cel mai bine vândut scriitor de horror. Deşi nu pretinde că scrie literatură cultă, Stephen King reuşeşte să creeze poveşti ce-ţi fac părul măciucă.

Scriitorul american Stephen King va împlini 60 de toamne pe 21 septembrie. Cu cinci ani în urmă promitea că nu mai publică niciun roman, motivând că ar fi ajuns în pană de inspiraţie. Şi-a reeditat, totuşi, câteva scrieri mai vechi, a avut parte de ecranizări, a scris comentarii de presă despre cultura populară şi a acceptat ca personajele sale de fantasy să ajungă în benzile desenate. Toate acestea pălesc însă în faţa unor romane, precum „Strălucirea”, „Carrie” sau „Mizerie”, traduse în peste 33 de limbi şi vândute în 300 de milioane de exemplare.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii