9 iunie 2021

Puseu de iubire

În cadrul programului Seri de poezie @Odeon publicul este invitat sâmbătă, 12 și duminică, 13 iunie 2021, ora 19:30, în Sala Studio a Teatrului Odeon, la primele reprezentații ale performance-ului „Puseu de iubire”. Spectacolul include versuri semnat de Carmen Sorescu, Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Virgil Mazilescu, Petrarca, Nichita Stănescu, Rabindranath Tagore, Vasile Voiculescu, Marius Tucă și alții.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 decembrie 2020

În afară

Teatrul Odeon prezintă online sâmbătă, 12 decembrie 2020, de la ora 19:00, în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe spectacolul lectură „În afară” de Nathalie Fillion, traducerea de Ozana Oancea și regia semnată de Cristina Giurgea. Din distribuție fac parte Virginia Rogin, Ruxandra Maniu, Eduard Trifa, Mircea Constantinescu, Dan Bădărău, Sabrina Iașchevici, Gabriel Pintilei și Simona Popescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 februarie 2020

The Time Is Now

Într-o hală readusă la viață, revitalizată pentru cultura și comunitatea artistică a Bucureștiului, în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei – Catalog București, ARCEN invită bucureștenii, pe 7 februarie 2020, de la 19:30, la un experiment artistic, – „The Time Is Now” – dedicat imperativului momentului: refuzul de a abandona Bucureștiul în resemnare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 august 2018

Locuiește în poveste! – ediția a 7-a

Cea de-a 7-a tabără de creație pentru copii „Locuiește în poveste!” se desfășoară în perioada 29 august – 1 septembrie 2018 în satul Alma Vii, din județul Sibiu. 20 de copii care au câștigat concursul de creație cu tema „Lumea-n gamă marțiană” participă la atelierele de proză și poezie coordonate de trei autori publicați la Editura Arthur: Ioana Nicolaie, Florin Bican și Ana Rotea, iar alți 5 copii care și-au câștigat locurile în tabără la secțiunea ilustrație participă la atelierele coordonate de ilustratorii profesioniști: Anca Smărăndache și Dan Ungureanu.

Fiecare zi se încheie cu o lectură, iar una dintre serile mult așteptate este cea în care Mircea Cărtărescu le citește copiilor.

Talentul și entuziasmul copiilor, împreună cu secretele pe care le află de la scriitorii și ilustratorii profesioniști, plus un mic ajutor din partea echipei Arthur fac cu siguranță ca antologia „Lumea-n gamă marțiană” să fie una dintre cele mai captivante și mai amuzante de până acum.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti 2017

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 30 martie 2012

Prestigioasa editură Yale University Press publică două volume semnate Norman Manea

După ce presa suedeză a salutat entuziast apariţia romanului „Întoarcerea huliganului”, considerându-l pe scriitorul Norman Manea demn de Premiul Nobel, acesta va avea două apariţii importante în SUA, la prestigioasa editură Yale University Press. Romanul „Vizuina” („The Lair”) va fi disponibil în 24 aprilie 2012, iar volumul de eseuri „A cincea imposibilitate” („The Fifth Impossibility”) pe 14 mai 2012. Aceste apariţii vin după lansarea de succes la Institutul Cultural Român din New York a antologiei „Romanian Writers on Writing”, editată de Norman Manea împreună cu Sanda Cordoş, care, la finalul săptămânii trecute, a prilejuit iubitorilor de literatură din New York şi studenţilor din campusul universităţii Bard întâlnirea cu câţiva dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii române de azi, prezenţi în antologie: Nina Cassian, Carmen Firan, Dan Lungu, Simona Popescu, Bogdan Suceavă şi Lucian Dan Teodorovici.

Norman Manea” width=”435″ class=”centered” />

Norman Manea la ICR New York

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii