28 august 2018

Locuiește în poveste! – ediția a 7-a

Cea de-a 7-a tabără de creație pentru copii „Locuiește în poveste!” se desfășoară în perioada 29 august – 1 septembrie 2018 în satul Alma Vii, din județul Sibiu. 20 de copii care au câștigat concursul de creație cu tema „Lumea-n gamă marțiană” participă la atelierele de proză și poezie coordonate de trei autori publicați la Editura Arthur: Ioana Nicolaie, Florin Bican și Ana Rotea, iar alți 5 copii care și-au câștigat locurile în tabără la secțiunea ilustrație participă la atelierele coordonate de ilustratorii profesioniști: Anca Smărăndache și Dan Ungureanu.

Fiecare zi se încheie cu o lectură, iar una dintre serile mult așteptate este cea în care Mircea Cărtărescu le citește copiilor.

Talentul și entuziasmul copiilor, împreună cu secretele pe care le află de la scriitorii și ilustratorii profesioniști, plus un mic ajutor din partea echipei Arthur fac cu siguranță ca antologia „Lumea-n gamă marțiană” să fie una dintre cele mai captivante și mai amuzante de până acum.

„Locuiește în poveste!”, cea mai mare tabără de creație pentru copii, organizată anual de Grupul Editorial Art, a dus la apariția colecției Cărțile mele, coordonată de Florentina Sâmihăian și Liviu Papadima. Colecția s-a lansat în anul 2010, la Editura Arthur, și a contribuit la creșterea interesului autorilor români pentru literatura dedicată copiilor și, în același timp, i-a încurajat pe cei mici să citească mai mult și să încerce să-și lase imaginația liberă în jocurile pe hârtie.

Copiii cărora le este dedicat acest proiect editorial se află la vârsta la care își formează gustul pentru lectură. Între 10-14 ani, ei încep să descopere bucuria de a inventa la rândul lor povești,  de aceea taberele de vară dedicate creațiilor lor sunt așteptate cu entuziasm de către câștigătorii concursului „Locuiește în poveste!”

Victoria Călinescu, 13 ani, declară:

Pentru mine reușita la acest concurs înseamnă enorm și participarea la această tabără mi se pare că va fi un punct de plecare în drumul meu de creație literară.

Scriitorii și ilustratorii care au răspuns în fiecare an invitației de a se implica în acest proiect literar și educațional nu au fost puțini: Florin Bican (scriitor şi traducător), Adina Popescu (scriitoare şi jurnalistă), Ioana Nicolaie (scriitoare), Laura Grunberg (scriitoare), Simona Popescu (scriitoare), Ana Rotea (scriitoare), Alex Moldovan (scriitor), Horia Corcheș (scriitor), Irina Dobrescu (scriitoare și ilustratoare), Mircea Pop (artist vizual), Anca Smărăndache (ilustratoare), Dan Ungureanu (scriitor și ilustrator).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook