8 septembrie 2016

Noaptea Literaturii Europene 2016

Vineri, 9 septembrie 2016, în intervalul orar 19:00-23:00, pe traseul str. Pictor Arthur Verona – str. Dionisie Lupu – str. General Eremia Grigorescu – str. Vasile Lascăr, douăsprezece institute culturale din Bucureşti prezintă literatura din spaţiile geografice şi culturale pe care le reprezintă, în cadrul Nopţii Literaturii Europene.

afis_nle

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 29 septembrie 2015

Instalarea fricii

Miercuri, 30 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, scriitorul portughez Rui Zink, autorul celebrului roman „Cititorul din peşteră”, participă la lansarea ediţiei Humanitas Ficton a noului său bestseller, „Instalarea fricii„, o ingenioasă parabolă a societăţii contemporane.

invitatie 2015

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 mai 2014

Noaptea Literaturii Europene la Bucureşti 2014

Pe 28 mai 2014, de la 19:00 la 23:30, în inima unei zone pline de farmec din centrul orașului, 13 țări europene vă dau întâlnire pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene!

În prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Noaptea Literaturii Europene este găzduită de șase locuri deosebit de primitoare: Aiurart, Foișorul de Foc, Godot la Școală, Casa Mătăsari, Modelier și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC). Publicul este invitat să asiste la lecturi și spectacole care pun în valoare textele traduse în limba română ale unor autori europeni importanți: Daniel Glattauer (Austria), Karel Čapek (Cehia), Aléa Torik – prezentă la eveniment (Germania), Odysseas Elytis și Yorgos Seferis (Grecia), Italo Calvino (Italia), Hilary Mantel, Sarah Dunant, Philippa Gregory și William Shakespeare (Marea Britanie), Michał Walczak (Polonia), Rui Zink (Portugalia), Ioana Pârvulescu și Simona Sora (România), Ramón Gómez de la Serna (Spania), Orhan Pamuk (Turcia), Attila Mizser și Béla Hamvas (Ungaria) și Alain Berenboom (Valonia-Bruxelles).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 mai 2009

Cititorul din peşteră

Imagini de la lansarea audiobook-ului „Cititorul din peşteră” de Rui Zink, la care au participat Mihai Dobrovolschi (cel care a realizat lectura) şi Gabriel Liiceanu

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 13 februarie 2009

Cititorul din peşteră

Cititorul din peşterăLa Humanitas Multimedia a apărut în variantă audio „Cititorul din peşteră” de Rui Zink, în lectura lui Mihai Dobrovolschi.

Alina Purcaru a scris în Cotidianul: „Cititorul din peşteră de Rui Zink este un microroman despre dependenţa mortală de citit. Cărţi, cărţi, cărţi. Oase şi cărţi, cărţi şi oase, cărţi şi iar cărţi, răspândite pretutindeni. O macabră maree a depozitat acolo rămăşiţele pământeşti a sute de oameni, precum încărcătura revărsată a unui petrolier, dacă, în loc de aur, ar fi transportat cărţi. Asta găseşte mica pramatie din cartea portughezului Rui Zink, când deschide ochii după un naufragiu care îl aruncase pe o insulă sălbăticită.”

Iată un scurt fragment:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii