13 februarie 2009

Cititorul din peşteră

Cititorul din peşterăLa Humanitas Multimedia a apărut în variantă audio „Cititorul din peşteră” de Rui Zink, în lectura lui Mihai Dobrovolschi.

Alina Purcaru a scris în Cotidianul: „Cititorul din peşteră de Rui Zink este un microroman despre dependenţa mortală de citit. Cărţi, cărţi, cărţi. Oase şi cărţi, cărţi şi oase, cărţi şi iar cărţi, răspândite pretutindeni. O macabră maree a depozitat acolo rămăşiţele pământeşti a sute de oameni, precum încărcătura revărsată a unui petrolier, dacă, în loc de aur, ar fi transportat cărţi. Asta găseşte mica pramatie din cartea portughezului Rui Zink, când deschide ochii după un naufragiu care îl aruncase pe o insulă sălbăticită.”

Iată un scurt fragment:Mihai Dobrovolschi mărturiseşte: „Un mic lucru ciudat şi neprevăzut mi s-a-ntâmplat când înregistram cărticica asta. Undeva prin al treilea sfert, în timp ce o citeam la microfon, am simţit un reflux de emoţie că mi se caţără în gât. Vocea mi-a alunecat. Nu m-a mai emoţionat fizic o carte din copilărie, de la Cireşarii. De ce acum? Pentru că o citeam cu voce tare. Asta nu putea sa însemne decât că atunci când citesc acasă, în pat, liniştit, nu m-aud destul de tare din înăuntru, din propriul adânc. Pe viitor voi ciuli urechile. Şi sper că, după ce-o să-mi auziţi vocea, o să vă auziţi mai bine şi pe voi. Când citiţi.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook