21 noiembrie 2012

Constelaţii diamantine nr. 11/2012

Un nou număr al revistei de cultură „Constelaţii diamantine” a apărut. Se află, pentru cei care doresc să îl citească, în Biblioteca Citatepedia.

Numărul conţine multe versuri, dar mai ales o varietate de articole. Paginile sunt îmbogăţite cu picturile lui Tiziano Vacellio.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 1 iulie 2010

Valeriu Butulescu – o lansare inedită, pe pământul spiritual al Marelui Brâncuşi

Valeriu Butulescu„Insula femeilor” şi „Infinitul Brâncuşi”, – cele două volume de teatru semnate de Valeriu Butulescu şi publicate recent de „Editura Măiastra” din Târgu – Jiu au atras, pe bună dreptate, atât atenţia criticii literare, cât şi interesul publicului cititor. Spumoasa comedie „Insula femeilor” a fost prezentată la Bucureşti, mai întâi sub forma unui spectacol lectură, realizat de regizorul Gabriela Dumitru la Teatrul de Comedie din Bucureşti, cu implicarea unui valoros grup de actori ai acestui teatru, în frunte cu cu actriţa Mihaela Teleoacă, difuzat ulterior, în mai multe rânduri, de Radio România Cultural.

Apoi, volumul „Insula femeilor” a fost lansat în Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor, în cadrul unei reuniuni a Clubului Dramaturgilor, moderată de cunoscutul critic şi om de teatru Mircea Ghiţulescu. Cartea a fost prezentată de Horia Gârbea – preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti -, el însuşi un important autor dramatic. Despre piesă au vorbit şi au scris favorabil şi alţi dramaturgi (Olga Delia Mateescu, Lucia Verona, Mircea M. Ionescu, Ioan Drăgoi), dar şi criticul de teatru Jeana Morărescu. A urmat un savuros spectacol lectură al piesei, realizat de actorii de la Teatrul Metropolis, coordonaţi de regizorul Mircea Marin.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 10 voturi
Încarc...
 16 noiembrie 2009

Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” 2009

„N-am cuvinte de a lăuda îndeajuns gestul acestei comunităţi, care-l cinsteşte pe Ion Cănăvoiu, fiind singurul exemplu de acest fel din ţară, în care un creator devine emblematic pentru o manifestare de prestigiu”, avea să sublinieze domnul George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România şi preşedinte al juriului ediţiei a XVII-a, prezent pentru a zecea oară la festivalul gorjean, ce se desfăşoară de fiecare dată în preajma zilei de 22 octombrie, data morţii lui nea Jean.

Din juriu au mai făcut parte Valerian Lică, Nicolae Dragoş, Alexandra Andrei, Spiridon Popescu, Grigore Marian Dobreanu, Ion Cepoi, Cornel Udrea, Alexandru Păsărin, Gabriel Bratu, Aurelian-Iulius Şuţă-ŞAI (membri) şi Constantin Popescu (secretar). Cea mai mare parte a acestora, au fost în după amiaza zilei de vineri 23 octombrie oaspeţii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din municipiul de reşedinţă al judeţului Gorj, „o experienţă deosebită, cu copii efectiv interesaţi de ceea ce se întâmpla acolo” (l-am citat pe scriitorul Cornel Udrea), întâlnire moderată de profesoara Elena Roată. În seara aceleiaşi zile, la o televiziune locală din Târgu-Jiu, s-a făcut timp de 45 de minute „o politică sănătoasă a umorului şi a acestui festival cu totul excepţional” (C. Udrea).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii