5 noiembrie 2019

Chemarea tribului

Editura Humanitas Fiction invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 6 noiembrie 2019, de la ora 19:00, la lansarea volumului de eseuri „Chemarea tribului” de Mario Vargas Llosa, deținător al Premiului Nobel pentru literatură 2010. Volumul, recent apărut, tradus de Tudora Şandru Mehedinţi, în seria de autor dedicată scriitorului peruvian, coordonată de Denisa Comănescu, cuprinde opt eseuri, un omagiu adus liberalismului și marilor săi gânditori. Despre carte discută Tudora Şandru Mehedinţi, traducătoarea volumului, Sever Voinescu, jurnalist, redactor-şef al revistei Dilema veche și Marian Voicu, scriitor şi jurnalist. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 aprilie 2019

Istoria lui Mayta

Editura Humanitas Fiction invită pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 10 aprilie 2019, ora 19:00, la lansarea romanului „Istoria lui Mayta” de Mario Vargas Llosa, apărut recent în traducerea lui Mihai Cantuniari. Despre carte discută scriitorii și jurnaliștii Ioan Stanomir și Andrei Crăciun și jurnalistul și realizatorul radio și tv Cătălin Striblea. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 februarie 2018

Cultură şi kitsch. Flori şi buruieni în grădina lumii

Editura Humanitas invită pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu joi, 22 februarie 2018, la ora 19:00, la un dialog între Radu Paraschivescu, Vlad Mixich și Ioan Stanomir, cu tema „Cultură și kitsch. Flori și buruieni în grădina lumii”. Dezbaterea este prima din cele șase stimulate de seria „12 cărți despre lumea în care trăim”, dialoguri cu bibliografie, în care două cărți dau tonul și tema întâlnirilor, iar discuția are în centru un subiect de actualitate.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 decembrie 2016

Cinci Colţuri

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 14 decembrie 2016, de la ora 19:00, la lansarea ediţiei în limba romană a romanului „Cinci Colţuri” de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deţinător al Premiului Nobel pentru Literatură. La eveniment vorbeşte Juan Pablo Artaza, şeful secţiei consulare al Ambasadei Peru în România, criticul literar Tania Radu, Teodor Baconschi şi Marin Mălaicu-Hondrari. Dezbaterea este moderată de Denisa Comănescu, directorul general al Editurii Humanitas Ficion.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 februarie 2014

Conversaţie la Catedrala

Conversaţie la CatedralaEditura Humanitas a publicat recent excepţionalul roman „Conversaţie la Catedrala„, scris cu măiestrie de Mario Vargas Llosa, în traducerea lui Mihai Cantuniari.

Catedrala invocată de Mario Vargas Llosa nu este locul sacru al reculegerii, în care sufletul îşi găseşte liniştea, refugiul solitar, împăcarea. Ironic şi paradoxal, acest nume îl poartă o crâşmă mizeră de la periferia Limei anilor ’60, cu mese şchioape, cu fum de ţigară şi mirosuri grele, cu gesturi şi vorbe obscene. Iată fundalul pe care se desfăşoară conversaţia celor doi protagonişti, proveniţi din categorii sociale diferite, dar pe care îi revoltă absurdul aceleiaşi lumi în descompunere.

După cum au subliniat criticii, prin această carte Mario Vargas Llosa a izbutit să creeze romanul total. Creaţia lui are o arhitectură amplă şi măreţia unei catedrale.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 mai 2013

Mario Vargas Llosa vine la Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate evenimente literare ale anului 2013 va avea loc între 19 şi 21 mai, la Cluj-Napoca. Scriitorul Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel 2010, va fi în centrul vieţii culturale a oraşului timp de trei zile la invitaţia Universităţii Babes-Bolyai, care îi va acorda, luni, 20 mai, titlul de doctor honoris causa.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii