10 aprilie 2019

Festivalului de film „goEast” de la Wiesbaden

Între 10 și 16 aprilie 2019 are loc a 19-a ediție a Festivalului de Film Central-Est European „goEast” de la Wiesbaden, Germania, care prezintă peste 100 de filme din țări diferite în cele 10 secțiuni ale sale.

Competiția oficială a festivalului de anul acesta include pelicula românească „Moon Hotel Kabul”, regizată de Anca Damian, un film de ficțiune despre carismaticul și cinicul jurnalist Ivan Semciuc, jucat de Florin Piersic Jr., pus în situaţia de a-şi reconsidera viaţa după moartea suspectă a unei traducătoare din România pe care o întâlneşte în Afganistan. Un film despre o întâlnire aparent neînsemnată, care ridică întrebări importante despre adevăr și iubire, și prețul pe care suntem dispuși să îl plătim pentru acestea. Din distribuție mai fac parte Ofelia Popii, Adrian Titieni, Rodica Negrea, Iulian Postelnicu și Alexandru Nagy.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2018

Festivalul Filmului European s-a încheiat la Bucureşti şi Galaţi

Duminică, 13 mai 2018, Festivalul Filmului European a încheiat două dintre cele 8 ediții locale în care poposește anul acesta: București și Galați și a anunțat filmul câștigător al Premiului Publicului: „Sunt însărcinată în România” („Estoy embarazada en Rumanía”) (România, 2016, regia Jesús del Cerro).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 11 mai 2018

Festivalul Filmului European prima dată la Galaţi

În anul centenarului și în anul european al patrimoniului cultural, Festivalul Filmului European ajunge pentru prima dată la Galați, unde poposește timp de trei zile, între 11 și 13 mai 2018, la Cinema Prof. Ioan Manole din incinta Casei de Cultură. Accesul la proiecții este gratuit. Ediția FFE din Galați debutează vineri, 11 mai, de la ora 19:00, cu filmul „Rock’n Roll” (Franța, 2017, în regia lui Guillaume Canet), o comedie spumoasă, care îi are, printre protagoniști, pe Marion Cottilard (pe care o vedem interacționând cu partenerul său, Guillaume Canet, însuși regizorul filmului) și Johnny Hallyday.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 2 decembrie 2014

Making Waves: New Romanian Cinema 2014

Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center din New York găzduiesc, între 4 şi 8 decembrie 2014, respectiv 5 şi 10 decembrie 2014, cel mai important festival de film românesc din SUA, „una din «comorile anuale» prezentate de Film Society of Lincoln Center,” după cum a fost descris de cotidianul The New York Times. Making Waves: New Romanian Cinema oferă publicului newyorkez o selecţie concentrată şi echilibrată, care evidenţiază tendinţele filmului românesc actual prin highlight-urile anului, dar care, ca de obicei, se întoarce şi în trecut, la filme esenţiale ce trebuie descoperite de publicul american.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 august 2013

Niki Ardelean, colonel în rezervă – la Berlin

Pe data de 29 august 2013, Institutul Cultural Român din Berlin prezintă la sediul său filmul „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, în regia lui Lucian Pintilie. Scenariul filmului este semnat de Cristi Puiu și de Răzvan Rădulescu. Din distribuţie fac parte nume mari ale filmului românesc: Victor Rebengiuc, Coca Bloos, Micaela Caracaş, Răzvan Rădulescu. Cuplul Rebengiuc-Vasilescu se află în prim plan şi are pe toată durata peliculei o prestanţă deosebită.

Filmul este prezentat cu subtitrare în limba engleză.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 noiembrie 2012

Making Waves: New Romanian Cinema

Film Society of Lincoln Center și Romanian Film Initiative organizează festivalul dedicat filmului românesc de la New York într-o nouă prezentare. Intitulat Making Waves: New Romanian Cinema, festivalul se desfășoară între 29 noiembrie și 5 decembrie 2012 la Film Society of Lincoln Center, oferind publicului o reinventare a prestigioasei serii dedicate filmului românesc din New York. Evenimentul va include cele mai recente vârfuri ale cinematografiei românești contemporane, lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, dar și retrospective și proiecții speciale dedicate regizorilor români consacrați, programe speciale și o serie de dezbateri pe marginea crizei survenite în peisajul politicilor culturale în Europa Centrală și de Est.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii