2 septembrie 2021

Călătoria lui Dante

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunțe spectacolul „Călătoria lui Dante”, după „Divina Comedie” de Dante Alighieri, recital extraordinar al actorului Emil Boroghină. Reprezentația are loc în 11 septembrie 2021, de la ora 18:00, la Sala George Constantin.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 august 2021

Dante – 700

În 2021 se împlinesc 700 de ani de la moartea poetului, filosofului și omului politic Dante Alighieri, personalitate complexă a culturii europene şi universale. Cu această ocazie, Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Academia Română, Biblioteca Academiei Române, Institutul Cultural Român, Romfilatelia şi Teatrul Nottara organizează expoziţia-eveniment „Dante – 700″/ „Pentru a revedea stelele” (Ilustratori români ai operei lui Dante – Mac Constantinescu şi Marcel Chirnoagă – incunabule și ediții rare), „Colocviul internaţional Dante Alighieri – 700”, precum şi spectacolul „Călătoria lui Dante”, recital extraordinar al actorului Emil Boroghină.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 iunie 2021

Ludi

Marți, 8 iunie 2021, de la ora 18:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon, are loc, în prezenţa autorului, lansarea romanului „Ludi” de Alexander Hausvater, publicat de Editura Integral. Invitaţi la eveniment sunt Varujan Vosganian și Ioan Cristescu. Participă actorii Angela Ioan, Elvira Deatcu și Marius Stănescu.

Ludi-Odeon-1.jpeg” alt=”” width=”640″ class=”centered” />

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 noiembrie 2017

Proiecţii ale culturii române în cultura europeană

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Institutul Cultural Român, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Facultatea de Litere – Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, organizează la București, între 23-24 noiembrie 2017, un simpozion științific internaţional dedicat relațiilor dintre cultura română și culturile europene cu care aceasta s-a aflat în contact (in)direct și s-a sincronizat de-a lungul timpului. Intervențiile oferă o perspectivă transversală și interdisciplinară asupra a ceea ce numim proiecțiile limbii, literaturii și culturii române în Europa. Simpozionul debutează cu o avanpremieră, pe 22 noiembrie 2017 la MNLR. În cadrul simpozionului „Proiecții ale culturii române în cultura europeană” susțin comunicări reprezentanți de primă mărime ai mediului intelectual și academic românesc și european: istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti 2017

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 11 aprilie 2016

Shakespeare în România, Shakespeare în lume

Primăria Municipiului București și Muzeul Naţional al Literaturii Române, în colaborare cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Biblioteca Academiei, Institutul Cultural Român și Festivalul Internațional Shakespeare (Craiova) și având ca parteneri Facultatea de Arte a Universității Hyperion și Galeria Senso, organizează Simpozionul internațional „Shakespeare în România, Shakespeare în lume”, dedicat împlinirii a 400 de ani de la moartea autorului.

Evenimentul are loc la București, în zilele de 12-14 aprilie 2016, în Amfiteatrul I.H. Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, București).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii