10 iunie 2013
La început de vară, revista de cultură „Constelaţii diamantine” aduce cititorilor săi numărul 6 din 2013. Acesta poate fi găsit în Biblioteca Citatepedia.
De această dată sunt incluse materiale foarte variate. Desigur, nu lipsesc versurile, dar este de remarcat selecţia de senryu – creaţii de tip haiku, dar în spirit epigramatic.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Biblioteca, Noutăţi despre site
25 iulie 2011
Capitolul 3 al cărţii „Studii şi eseuri despre epigramă”, scrisă de Geo Olteanu, şi-a propus a trata tema şi poanta epigramei, respectiv cele care – din puncte de vedere funcţional – alcătuiesc strofa epigramei.
Deşi nu există reţete clare pentru a concepe poante şi pentru a le îmbrăca cu o temă, este foarte utilă o anumită sistematizare a noţiunilor teoretice pentru oricine doreşte să scrie epigrame de calitate. De fapt, studiul acestor noţiuni poate chiar da idei noi.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Epigrame, Umor
18 iulie 2011
O vorbă din bătrâni spune că dacă nu ai bătrâni să-i cumperi.
Zilele astea am avut nevoie de sfaturi de la un coleg mai bătrân decât mine, de la ploieşteanul Geo Olteanu, dar dumnealui era, nu de multă vreme, plecat în olimpul scriitorilor de toate felurile, unde-şi merită găzduire în multipla-i calitate de poet, epigramist, critic literar, traducător, editor, ba chiar şi de fost vicepreşedinte al Uniunii Epigramiştilor din România.
În lipsa domniei sale, am apelat la sfaturile înţelepte date, în urmă cu zece ani, scriind şi tipărind cartea sa “Studii şi eseuri despre epigramă”, care, potrivit celor scrise de autor în nota asupra ediţiei (la pagina nr. 156), tratează probleme legate de definirea, structura, caracteristicile, construcţia, etica, estetica, valoarea şi mesajul socio-uman al epigramei ca act de cultură.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Epigrame, Umor