11 aprilie 2022

Ceasornicăria Taus

Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe premiera piesei „Ceasornicăria Taus” de Gellu Naum, în regia și decorul semnate de Dragoș Galgoțiu. Primele reprezentaţii sunt programate pe 15, 16 și 17 aprilie 2022, de la ora 19:00, la Sala Majestic. Distribuția este formată din Ionel Mihăilescu, Eduard Trifa, Marian Ghenea, Sabrina Iașchievici, Ruxandra Maniu, Vlad Bîrzanu, Meda Victor, Anda Saltelechi și Laurențiu Lazăr.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 februarie 2020

The Time Is Now

Într-o hală readusă la viață, revitalizată pentru cultura și comunitatea artistică a Bucureștiului, în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei – Catalog București, ARCEN invită bucureștenii, pe 7 februarie 2020, de la 19:30, la un experiment artistic, – „The Time Is Now” – dedicat imperativului momentului: refuzul de a abandona Bucureștiul în resemnare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 iulie 2018

Scriitori avangardişti români

Romfilatelia dedică emisiunea de mărci poștale „Scriitori avangardiști români” unor reprezentanți de seamă ai literaturii române, ale căror opere se încadrează în curentul avangardist de la începutul secolului al XX-lea și este disponibilă începând de vineri, 27 iulie 2018, în magazinele Romfilatelia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 noiembrie 2017

Citit în Gellu Naum

ICR Berlin prezintă în data de 18 noiembrie 2017 la sediul Literaturhaus Berlin spectacolul de teatru interior „Citit în Gellu Naum”, realizat de performerii Adrian Ciglenean, Olga Berar, Birgit Wieger și Steve Heather. Plecând de la universul poetic al lui Gellu Naum, fondator al Grupului Suprarealist Român, spectacolul explorează în maniera unei improvizații radicale conceptul acestuia de orbire voluntară și posibilitatea unei experiențe poetice generate de expresia intensificată a emoțiilor și ideilor prin folosirea impulsurilor senzoriale într-un anumit stil și ritm. Spectacolul este adresat unui număr de de spectatori legați la ochi, de unde și denominarea de „teatru interior”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 iunie 2017

Jurnalul lui Robinson Crusoe

Teatrul Odeon aşteaptă publicul la primele reprezentaţii ale spectacolului „Jurnalul lui Robinson Crusoe” în zilele de 17, 18, 22, 23, 29, 30 iunie 2017, de la ora 19:00, în Sala Majestic.

Mihai Măniuţiu a regizat acest musical după Gellu Naum, pe cântece de Ada Milea. Distribuţia este alcătuită din Mihai Smarandache, Marius Damian, Paula Niculiţă, Antoaneta Zaharia, Ionuţ Kivu, Cezar Antal, Dimitrii Bogomaz, Marius Stănescu, Anda Saltelechi, Ruxandra Maniu, Oana Ştefănescu, Diana Gheorghian, Meda Victor, Constantin Cojocaru, Ioan Batinaş, Relu Poalelungi, Alex Neagu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 august 2016

Ziua Limbii Române la Stockholm

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Suediei, miercuri 24 august 2016, la sediul său, un program dedicat unora dintre cele mai reprezentative nume ale literaturii române, traduse în suedeză. Evenimentul constă din lecturi din creațiile acestora, atât în limba română, cât şi în limba suedeză, în interpretarea actorilor Marius Manole şi Christian Fex. Prezentarea autorilor selectaţi este făcută de către Dan Shafran.

Autorii selectați, respectiv Ion Luca Caragiale, Urmuz, Mihail Sebastian, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian, Gellu Naum, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Nina Cassian, Ioan Es. Pop, s-au născut în România, au scris sau scriu în limba română și au fost traduşi în limba suedeză.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii