15 martie 2022

Magnificul

Teatrul Nottara anunță premiera spectacolului „Magnificul” de Mihai Ispirescu, chiar de ziua autorului. Regia este semnată de Lucian Sabados, scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu. În distribuție îi regăsim pe Mihai Marinescu, Isabela Neamțu, Alexandru Mike Gheorghiu, Alexandru Jitea, Sorin Cociș, Cristian Nicolaie, Răzvan Bănică, Filip Ristovski și Laura Anghel. Reprezentația are loc pe 20 martie 2022, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 noiembrie 2017

Proiecţii ale culturii române în cultura europeană

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Institutul Cultural Român, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Facultatea de Litere – Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, organizează la București, între 23-24 noiembrie 2017, un simpozion științific internaţional dedicat relațiilor dintre cultura română și culturile europene cu care aceasta s-a aflat în contact (in)direct și s-a sincronizat de-a lungul timpului. Intervențiile oferă o perspectivă transversală și interdisciplinară asupra a ceea ce numim proiecțiile limbii, literaturii și culturii române în Europa. Simpozionul debutează cu o avanpremieră, pe 22 noiembrie 2017 la MNLR. În cadrul simpozionului „Proiecții ale culturii române în cultura europeană” susțin comunicări reprezentanți de primă mărime ai mediului intelectual și academic românesc și european: istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 martie 2016

România la Salon du Livre de la Paris, ediţia 2016

România este prezentă la ediția din acest an a Salonului de Carte de la Paris, desfășurată în perioada 17-20 martie 2016, cu un stand și o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Sloganul participării românești la Salon du Livre marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea dadaismului: „On doit admettre de Tzara, nous sommes tous un peu dada”.

Salon du Livre

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 aprilie 2013

Transdisciplinaritatea – unitatea cunoaşterii, condiţie a demnităţii umane

Luni, 15 aprilie 2013, începând cu ora 18:30, Filarmonica «George Enescu» găzduieşte conferința susținută de cunoscutul fizician și filosof Basarab Nicolescu, în dialog cu Adrian Cioroianu, decanul Facultății de Istorie, Universitatea București. Tema conferinței este „Transdisciplinaritatea – unitatea cunoașterii, condiție a demnitătii umane”, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Institutul de Studii Transdisciplinare în Știință, Spiritualitate, Societate (IT4S) și Curtea Veche Publishing.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 decembrie 2011

Romeo şi Julieta la Mizil 2012

„Romeo şi Julieta la Mizil” nu este o poveste de dragoste nefericită, ci Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame, ajuns la ediţia a V-a. Evenimentul este organizat de Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil şi coordonat de profesorul Laurenţiu Badicioiu.

Concursul are două secţiuni: Poezie (maxim patru poezii) şi Epigrame (maxim patru epigrame). Înscrierile se fac până pe 30 decembrie 2011, pe pagina www.romeojulietalamizil.ro.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 iunie 2011

Concursul Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia” 2011

Asociaţia Culturală „Agatha Grigorescu Bacovia” şi Primăria oraşului Mizil organizează a cincea ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia”. Nu există condiţii de vârstă, apartenenţă la U.S.R. etc.

Participanţii vor trimite, până la data de 10 septembrie 2011:
– Pentru Secţiunea Poezie: 15 poezii.
– Pentru Secţiunea Proză: 15-20 pagini, culese cu diacritice (corp Times New Roman – 14).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii