15 martie 2022
Teatrul Nottara anunță premiera spectacolului „Magnificul” de Mihai Ispirescu, chiar de ziua autorului. Regia este semnată de Lucian Sabados, scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu. În distribuție îi regăsim pe Mihai Marinescu, Isabela Neamțu, Alexandru Mike Gheorghiu, Alexandru Jitea, Sorin Cociș, Cristian Nicolaie, Răzvan Bănică, Filip Ristovski și Laura Anghel. Reprezentația are loc pe 20 martie 2022, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Teatru, Ştiri
22 noiembrie 2017
Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Institutul Cultural Român, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Facultatea de Litere – Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, organizează la București, între 23-24 noiembrie 2017, un simpozion științific internaţional dedicat relațiilor dintre cultura română și culturile europene cu care aceasta s-a aflat în contact (in)direct și s-a sincronizat de-a lungul timpului. Intervențiile oferă o perspectivă transversală și interdisciplinară asupra a ceea ce numim proiecțiile limbii, literaturii și culturii române în Europa. Simpozionul debutează cu o avanpremieră, pe 22 noiembrie 2017 la MNLR. În cadrul simpozionului „Proiecții ale culturii române în cultura europeană” susțin comunicări reprezentanți de primă mărime ai mediului intelectual și academic românesc și european: istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
17 martie 2016
România este prezentă la ediția din acest an a Salonului de Carte de la Paris, desfășurată în perioada 17-20 martie 2016, cu un stand și o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Sloganul participării românești la Salon du Livre marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea dadaismului: „On doit admettre de Tzara, nous sommes tous un peu dada”.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cărţi, Ştiri
12 aprilie 2013
Luni, 15 aprilie 2013, începând cu ora 18:30, Filarmonica «George Enescu» găzduieşte conferința susținută de cunoscutul fizician și filosof Basarab Nicolescu, în dialog cu Adrian Cioroianu, decanul Facultății de Istorie, Universitatea București. Tema conferinței este „Transdisciplinaritatea – unitatea cunoașterii, condiție a demnitătii umane”, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Institutul de Studii Transdisciplinare în Știință, Spiritualitate, Societate (IT4S) și Curtea Veche Publishing.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Aforisme, Cărţi, Ştiri
12 decembrie 2011
„Romeo şi Julieta la Mizil” nu este o poveste de dragoste nefericită, ci Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame, ajuns la ediţia a V-a. Evenimentul este organizat de Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil şi coordonat de profesorul Laurenţiu Badicioiu.
Concursul are două secţiuni: Poezie (maxim patru poezii) şi Epigrame (maxim patru epigrame). Înscrierile se fac până pe 30 decembrie 2011, pe pagina www.romeojulietalamizil.ro.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Concursuri, Epigrame, Poezii
29 iunie 2011
Asociaţia Culturală „Agatha Grigorescu Bacovia” şi Primăria oraşului Mizil organizează a cincea ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia”. Nu există condiţii de vârstă, apartenenţă la U.S.R. etc.
Participanţii vor trimite, până la data de 10 septembrie 2011:
– Pentru Secţiunea Poezie: 15 poezii.
– Pentru Secţiunea Proză: 15-20 pagini, culese cu diacritice (corp Times New Roman – 14).
Continuare »
Încarc...
Publicat de Gheorghe Culicovschi in Concursuri, Poezii, Ştiri