28 februarie 2022

Rugă pentru pace

Postul public Radio România Cultural organizează, în colaborare cu poeta Ana Blandiana, o campanie de solidaritate cu poporul din Ucraina. Astfel, se face un apel la solidaritate, empatie și compasiune față de tragedia războiului din Ucraina, prin difuzarea unui fragment literar, în lectura poetei Ana Blandiana, sâmbătă, 5 martie 2022, ora 19:00.

Ana Blandiana citește un scurt fragment din prefaţa cărţii „Ultimii martori” a scriitoarei născută în Ucraina şi câştigătoare a Premiului Nobel pentru literatură, Svetlana Aleksievici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 octombrie 2009

Dama de pică

Dama de picăLa Humanitas Multimedia a apărut varianta audio a nuvelei „Dama de pică” de Aleksandr Puşkin, după traducerea lui Eusebiu Camilar, în lectura lui Victor Rebengiuc.

Dostoievski spunea:

Suntem nişte pigmei în comparaţie cu Puşkin. Nu mai există printre noi un asemenea geniu. Ce frumuseţe, ce vigoare are fantezia lui! Am recitit de curând Dama de pică. Ce fantezie!… Cu o analiză subtilă el a urmărit toate mişcările lui Hermann, toate chinurile lui, toate speranţele şi, în sfârşit, neaşteptata şi îngrozitoarea lui cădere.

Fragment din audiobook:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 10 aprilie 2009

Discursul Marelui Inchizitor

Discursul Marelui InchizitorDiscursul Marelui Inchizitor” este un fragment extraordinar din romanul „Fraţii Karamazov” de Dostoievski, publicat ca audiobook de Humanitas Multimedia.

Gabriel Liiceanu, care a realizat lectura, spune: „Marele Inchizitor urmează sa demonstreze că Satana are dreptate, că oamenii sunt infantilizabili, că scopul propriei lor vieţi trebuie să le fie indus din afară. Lor nu le trebuie libertatea. Având-o, ea îi încurcă. Deoarece nevoia de libertate e a celor puţini şi aleşi, rezultă că doctrina lui Isus e una de elite, neiubitoare de mulţimi şi neatentă la unica lor nevoie reală: nevoia de pâine. În povestea Marelui Inchizitor se consumă de fapt un nou episod din lupta dintre Diavol şi Dumnezeu.”

Secvenţă din audiobook:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii