28 februarie 2022

Rugă pentru pace

Postul public Radio România Cultural organizează, în colaborare cu poeta Ana Blandiana, o campanie de solidaritate cu poporul din Ucraina. Astfel, se face un apel la solidaritate, empatie și compasiune față de tragedia războiului din Ucraina, prin difuzarea unui fragment literar, în lectura poetei Ana Blandiana, sâmbătă, 5 martie 2022, ora 19:00.

Ana Blandiana citește un scurt fragment din prefaţa cărţii „Ultimii martori” a scriitoarei născută în Ucraina şi câştigătoare a Premiului Nobel pentru literatură, Svetlana Aleksievici.

Ruga pentru pace:

Cândva Dostoievski a pus întrebarea: „Există oare vreo justificare a păcii, a fericirii noastre şi chiar a armoniei eterne, dacă în numele lor, pentru un fundament mai solid, se va vărsa fie şi cea mai mică lacrimă a unui copil nevinovat?” Şi a răspuns tot el: „Lacrima aceasta nu justifică nici un progres, nici o revoluţie. Nici un război. Ea mereu va cântări mai mult. Doar o mică lacrimă…”.

Campania naţională, lansată pe 5 martie 2022, la ora 19:00, continuă on air pe Radio România Cultural prin lecturi ale unor scriitori români şi străini, membri ai Pen Club România şi Pen Club Internaţional (Poets, Essayists and Novelists), care au cerut, într-un comunicat, oprirea violenţelor din Ucraina, a mai anunţat postul public de radio.

Organizaţia, înfiinţată acum 101 ani la Londra, reuneşte jurnalişti, dramaturgi, editori şi traducători din peste 100 de ţări. Printre iniţiatorii clubului din România a fost Liviu Rebreanu, în 1923.

PEN International condamnă ferm violenţa declanşată de forţele ruse asupra Ucrainei şi solicită de urgenţă încetarea agresiunii militare a unui stat suveran, independent. Vărsarea de sânge trebuie să înceteze acum. Suntem alături de Ucraina, precum şi de prietenii noştri din PEN Ucraina, şi îi cerem preşedintelui Putin să oprească imediat acest război. Pacea trebuie să învingă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook