6 iunie 2017

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”

Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Gorj au ajuns la o decizie în ceea ce privește sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, înființat în municipiul Târgu Jiu printr-o lege din 2015. Astfel, acesta urmează a fi găzduit de „Casa Gănescu”, imobil monument istoric de interes local, situat în centrul municipiului Târgu Jiu și în apropierea Parcului Municipal „Constatin Brâncuși”.

„Casa Gănescu” a fost considerată cea mai bună alegere dintre variantele de spații disponibile, fiind imobilul în care a locuit sculptorul Constantin Brâncuși pe perioada lucrărilor la Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”. De asemenea, în grădina Casei Gănescu se găsesc și astăzi sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, printre care și un prototip al Mesei Tăcerii, fapt ce sporește semnificativ valoarea imobilului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 14 aprilie 2017

Brâncuşi: arta de a-şi sculpta propria imagine

În cadrul programului „Întâlnire la muzeu”, publicul este invitat marți, 18 aprilie 2017, ora 18:00, să petreacă o seară în compania unui specialist în opera lui Constantin Brâncuși: Doina Lemny, muzeograf la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Georges Pompidou, Paris. Întalnirea are loc în sala de conferințe, Intrarea A2 din Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 17 februarie 2017

Săptămâna Brâncuşi la MNAR

Cu prilejul „Zilei Brâncuși” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Se încarcă...
 2 noiembrie 2016

„Cuminţenia Pământului” a revenit la MNAR

Luni, 31 octombrie 2016, ca urmare a deciziei Ministerului Culturii, Muzeul Național de Artă al României a transferat la sediul său lucrarea „Cumințenia Pământului” de Constantin Brâncuși.

mnar-sala-brancusi

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 13 octombrie 2016

Confluenţe Brâncuşi-Eminescu

Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 18 octombrie 2016, de la ora 18:00, în sala de conferințe din Corpul Central (intrarea A2), prelegerea „Confluențe Brâncuși-Eminescu”, susținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Este cea de-a doua expunere dintr-o serie mai amplă dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, care se înscrie într-o linie de programe care sunt organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

matei_stircea_craciun

Dr. Matei Stîrcea-Crăciun

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 27 septembrie 2016

„Cuminţenia Pământului” şi spaţiul imaginarului brâncuşian

Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 27 septembrie 2016, de la ora 18:00, în sala Rotondă (Auditorium), conferința „Cumințenia Pământului și spațiul imaginarului brâncușian”, susținută de Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Evenimentul face parte dintr-o serie mai amplă de conferințe ce sunt dedicate sculptorului Constantin Brâncuși, marcând lansarea unor programe speciale pentru public, susținute la MNAR în zilele în care spațiile expoziționale sunt închise.

mnar-sala-brancusi

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii