13 decembrie 2021

„România durabilă” la Expoziția Mondială Expo Dubai

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează, pe 14 decembrie 2021, la Pavilionul României din cadrul Expoziției Mondiale de la Dubai, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future” („România durabilă”).



Participanții la eveniment au acces la o perspectivă nouă asupra întâietății contribuției unor români de geniu (Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu – Roegen) la fundamentarea, încă de la începutul secolului trecut, a conceptelor actuale de dezvoltare durabilă.

László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (Guvernul României), spune:

Prin munca și ideile pe care le-au dezvoltat, trei mari români, Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu – Roegen, au pus bazele conceptului de dezvoltare durabilă. Invităm publicul să îi cunoască și să înțeleagă principiile care pot fundamenta crearea unei lumi durabile, atât de necesară pentru asigurarea viitorului planetei și al generaților următoare.

La conferință participă László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (Guvernul României), Doina Lemny, muzeograf onorific la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Pompidou, Paris, custodele atelierului sculptorului Constantin Brâncuși la Paris, Luis Ovidiu Popa, directorul general Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, expert în economie circulară.

În contextul vizitei la Expoziția Mondială, Delegația Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a primit, pe 13 decembrie 2021, distincția oferită de Divizia pentru Afaceri Economice a Națiunilor Unite (UN DESA) pentru inovație și excelență în serviciu public.

Prin prezența sa în cadrul manifestărilor Pavilionului României la Expo Dubai, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă își consolidează aportul la înțelegerea, de către populație, a principiilor dezvoltării durabile, la însușirea unor comportamente care să înlesnească aplicarea acestora și la sublinierea impactului culturii asupra construirii unei lumi durabile.

În acord cu tema generală a Pavilionului României la Dubai, New Nature, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă se face exponentul preocupărilor României în privința relației om-natură-societate și marchează posibilitatea ca această viziune să completeze brandul de țară al României.

Conferința este transmisă online pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, pe 14 decembrie 2021 la ora 12:00 locală (10:00 ora României).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook