16 iulie 2021

[În]toarcem cânepa spre viitor

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în colaborare cu Unicredit Bank, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Textilelor din Băița și împreună cu partenerii, are deosebita plăcere de a invita publicul la finisajul expoziției „[În]toarcem cânepa spre viitor”, sâmbătă, pe 17 iulie 2021, începând cu ora 12:00. Finisajul are loc în sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român începând cu ora 12:00 și include un tur ghidat de vizitare a expoziției de artă multidisciplinară susținut de curatorul Teodor Frolu.

Prezentată la Muzeul Național al Țăranului Român între 3 iunie și 18 iulie 2021, expoziția este un experiment artistic și documentar coregrafiat de artiștii contemporani Mircea Cantor și Oláh Gyárfás, alături de cercetătoarea Florica Zaharia și curatorul Teodor Frolu.

Expoziția readuce în actualitatea românească rolul pe care cultura cultivării cânepii l-a avut și îl poate recăpăta în România, dezvoltând printr-o abordare multidisciplinară o experiență vizuală care conectează cultura tradițională de arta contemporană. Interesul proiectului este de a urmări conexiunile autentice stabilite de-a lungul timpului între versatilitatea acestui material, cânepa, și meșterii, artiștii și designerii care au transformat-o din resursă naturală în obiect de artă sau în instrument local pentru dezvoltare.

Instalațiile au la bază o amplă documentare privind cultivarea, producția și comerțul de cânepă, istoria cultivării plantei în România, pusă față în față cu utilizările actuale ale acesteia și în alte regiuni ale lumii. Conceptul curatorial, propus de Teodor Frolu, se bazează pe împletirea dintre tradițional și contemporan, armonizând prezentarea artistică a utilizărilor tradiționale ale plantei cu inovația și completând expoziția cu exemple de industrii și zone ale globului în care această plantă-resursă este valorificată economic pentru creșterea și bunăstarea comunităților.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook