9 octombrie 2020

Prietenii apelor

Adolescenții și tinerii din toată țara se întrec în trei concursuri de conținut online pe tema apelor. Concursurile „Prietenii apelor” se desfășoară pe rețele de socializare Instagram, TikTok și Facebook și sunt lansate cu prilejul Săptămânii Europene Dezvoltării Durabile de către Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Înscrierile se fac până pe 26 octombrie 2020 pentru concursul de pe Instagram, iar pentru celelalte două concursuri, TikTok și Facebook, deadline-ul este de 10 noiembrie 2020. La competițiile de conținut online pe Instagram și TikTok câștigătorii sunt desemnați prin votului publicului. Concursul pe Facebook solicită participanților o idee de aplicație mobilă pentru protejarea apelor prin tehnologie și este jurizat de experți.Tinerii sunt provocați să își examineze propria relație cu apa, într-un exercițiu de aplicare a acelor obiective ale dzvoltării durabile care se referă la legătura între apă, sănătate și bunăstare, la păstrarea calității patrimoniului hidrografic și la impactul apei asupra comunităților.

László Borbély, coordonatorul Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, a spus:

Dezvoltarea durabilă înseamnă lucru continuu pentru găsirea de soluții pentru a avea o lume mai bună. Atingerea Obiectivelor Strategiei 2030 se face cu investiții pe termen lung, care nu se pot obține decât dacă îi atragem acum pe tineri de partea noastră, în așa fel încât în 2030 să vadă de roadele implicării lor și să ducă mai departe torța dezvoltării durabile. Într-un an în care învățământul tradițional este pus la încercare, vreau să îi invit pe tineri să învețe „altfel” despre obiectivele dezvoltării durabile și despre ape, prin participarea la concursuri. Sunt convins că ideile lor sunt originale și aduc un aer proaspăt viziunii de valorificare a apei.

Ivan Patzaichin a completat:

Proiectele în care ne adresăm copiilor îmi sunt cele mai dragi, pentru că am mare încredere în energia lor de a descoperi lucruri noi. Să îți petreci timpul lângă apă e cel mai frumos și mai sănătos lucru pe lumea asta, și aș vrea să le oferim prilejul să contribuie cu propriile lor idei la însănătoșirea apelor. Prea des îi convocăm pe copii, prin școală, doar acțiuni de ecologizare, să curețe deșeurile, iar asta n-are cum să-i entuziasmeze prea mult. Ca să-i atragem să devină aliații și apoi prietenii apelor, trebuie să le dăm libertatea de a-și imagina ei singuri soluțiile. Le doresc succes participanților și sunt convins că vom avea multe propuneri de A.U.R.

Competițiile se bazează pe realizarea de conținut online original (video, fotografii, ilustrații, meme) și idei de aplicații mobile. La concursurile pe TikTok și Facebook înscrierile sunt individuale, iar la concursul de pe Instagram sunt invitate echipe formate din elevii aceleiași clase de liceu.

Detalii privind concursurile, condiții de înscriere și regulamente se găsesc online.

Concursurile se înscriu în campania „Comunitatea apelor. Apele Unite ale României – A.U.R.”, iar premiile constau în echipamente digitale, utile pentru învățarea online.

Proiectul „Comunitatea apelor. Apele Unite ale României”, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă își propune să coaguleze energia diferitelor entități interesate să transforme sistemul hidrografic dintr-o resursă pur economică într-o valoare națională, parte a patrimoniului României.

În vremurile pe care le traversăm, dominate de schimbări climatice majore, o astfel de abordare, gândită pe termen mediu și lung, pune România într-o poziție privilegiată, ținând cont de zestrea naturală pe care o are.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook