Oana Pellea citind din „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupery
În studio, la înregistrările pentru un audiobook Humanitas Multimedia
În studio, la înregistrările pentru un audiobook Humanitas Multimedia
Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează duminică, 1 iunie, de la ora 18:00, la Ceainăria Cărturești (str. Arthur Verona, nr. 13 -15) evenimentul „De-a joaca literară sau când Micul Prinț fuge de-acasă în Țara Minunilor”. Evenimentul propune o lectură din trei cărți foarte cunoscute în literatura universală și română, „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupéry, „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll și „Unde fugim de-acasă” de Marin Sorescu, lectură ce este însoțită de o dezbatere literară. Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.
Continuare »
Pe 3 martie 2011 are loc la sala Studio a Teatrului Odeon premiera oficială a spectacolului „Micul Prinţ”, pus în scenă de Carmen Lidia Vidu după celebra poveste a lui Antoine de Saint-Exupery, într-o scenografie de Constantin Ciubotariu.
Continuare »
Fragmente din volumul „Scriitori francezi”, apărut la Editura ştiinţifică şi enciclopedică, Bucureşti, 1978 – articolul despre Antoine de Saint-Exupéry (29 iunie 1900 – 31 iulie 1944, dispărut în cursul unei misiuni militare) este semnat de Irina Eliade:
„În anii de după cel de-al Doilea Război Mondial – ani tulburi şi grei în decursul cărora Franţa se străduia să-şi restabilească echilibrul – traiectoria înscrisă de operele semnate de Saint-Exupéry părea să se suprapună atât de exact peste cea trasată de faptele săvârşite de aviatorul căzut la datorie în vara anului 1944, încât a dat naştere unui mit, după cum reiese din mărturiile cuprinse în cele două numere consacrate, în 1947, de revista Confluences scriitorului dispărut.”
Continuare »
Prima dată am văzut ecranizarea cărţii lui Antoine de Saint-Exupery şi mi-a plăcut. Mult timp n-am căutat cartea, cumva aşteptam să vină ea la mine, să mă caute şi să mă găsească ea pe mine. Apoi, câtiva ani mai târziu, stând la o masă într-un McDonald’s cu un prieten, mi-a pomenit despre vulpea din „Micul prinţ„. Altfel decât ce văzusem eu. A fost mirat că n-am citit cartea, era una dintre cărţile sale favorite. El mi-a spus că povestea vulpii este cea mai frumoasă din toată cartea (ulterior, citind-o, i-am dat dreptate). De atunci am întrebat în stânga şi în dreapta despre carte. Un coleg de serviciu mi-a adus-o într-o bună zi. Frumuseţea acesteia este că ea pare să fie fermecată, e ca o poveste care-şi croieşte drum prin lume, din suflet în suflet, vrăjind şi împrimăvărând orice inimă care o cunoaşte cu adevărat.