30 noiembrie 2021

Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM

Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii Mihai Eminescu acordă anual, începând cu 1998, Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 septembrie 2019

„Cartea neisprăvirii” în turneu

Publicul este invitat în perioada 21 septembrie–10 octombrie 2019 la evenimentele dedicate romanului Cartea neisprăvirii de T.O. Bobe, apărut recent la Editura Humanitas. Iubitorii de literatură din Târgu Mureș, Timișoara, Galați și Brașov sunt așteptați să participe alături de T.O. Bobe și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 decembrie 2017

Cele mai frumoase scrisori către Moş Crăciun

Humanitas Junior îi aşteaptă pe cei mici duminică, 17 decembrie 2017, ora 11:30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, să citească împreună cu T.O. Bobe, Geo Dinescu și Iustina Croitoru cele mai frumoase scrisori către Moș Crăciun.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 noiembrie 2017

T.O. Bobe, lectură publică din texte inedite

Editura Humanitas invită pe cei interesaţi la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 14 noiembrie 2017, ora 19:00, la o seară de lectură publică cu T.O. Bobe. Autorul celebrelor volume „Cum mi-am petrecut vacanţa de vară”, „Bucla” și „Contorsionista” citeşte fragmente din texte inedite.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 mai 2013

La mine-n cap

Vineri, 10 mai 2013, de la ora 18:30, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană, nr. 5), are loc lansarea primului roman semnat de Lavinia Bălulescu, intitulat „La mine-n cap„, apărut recent la Editura Cartea Românească. Participă T.O. Bobe, Matei Florian şi Luiza Vasiliu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 decembrie 2008

Intrarea Soarelui

Intrarea SoareluiJoi, 18 decembrie 2008, de la ora 18:00, Editura Polirom organizează lansarea celui mai recent roman al Ceciliei Ştefănescu: „Intrarea Soarelui„. Evenimentul are loc la Librăria Cărtureşti Verona (la subsol). Volumul va fi prezentat de Mircea Cărtărescu, Ion Manolescu şi T.O. Bobe.

„Intrarea Soarelui” îl are ca protagonist pe Sal, un băiat de 12 ani, cu o inteligenţă ieşită din comun, care-şi trăieşte prima experienţă de dragoste. Într-o după-amiază de vară, prinzându-l ploaia în drum spre prietena lui, Emi, Sal se adăposteşte în scara unui bloc şi, condus de un miros puternic, coboară în subsol, unde dă peste cadavrul unei femei tinere şi foarte frumoase. Încetul cu încetul, Sal va încerca să descopere misterul acestui cadavru şi, concomitent, va înainta în relaţia lui amoroasă cu Emi, o relaţie ciudată, care se desfăşoară în paralel cu legatura adulterină a unui cuplu matur, de care Sal se loveşte într-un mod repetat. Pe măsură ce povestea de dragoste cu Emi evoluează, Sal încearcă din răsputeri nu numai s-o ascundă de ochii ironici ai prietenilor de cartier, dar şi de părinţi – ale căror decizii le-ar putea zdruncina mica armonie -, dezvoltând astfel o adevărată conştiinţă adulterină, care poate fi observată, pe de altă parte, în practică, la cuplul celor doi adulţi. Legăturile între adulţi şi cei doi copii, pe de o parte, şi cadavrul descoperit de Sal, pe de alta, sunt mult mai adânci şi mai complicate decât par la început. „Intrarea Soarelui” e un roman despre rădăcinile adulterului şi despre destinul unui băiat excepţional care, datorită capacităţilor sale, are puterea de a vedea cu ochii minţii propriul viitor.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii