10 iunie 2008

Saul Bellow şi punerea în criză a unui sistem de valori

Saul BellowFragmente din volumul „Darul lui Humboldt” al lui Saul Bellow (10 iunie 1915 – 5 aprilie 2005):

„Culegerea de balade publicată de Von Humboldt Fleisher prin anii ’30 a avut un succes răsunător chiar de la bun început. Humboldt părea să fie poetul pe care-l aşteptase întreaga omenire. Pot să vă spun că, în Midwest, pe unde mă aflam atunci, şi eu îl aşteptasem cu emoţii arzătoare. Scriitor de avangardă, primul dintr-o nouă generaţie, Humboldt era un bărbat frumos, blond, solid, serios, spiritual şi cultivat. Avea toate aceste calităţi. Nu a existat ziar să nu-i recenzeze cartea. Fotografia i-a apărut în Time, neînsoţită de cuvinte jignitoare, şi în Newsweek însoţită de cuvinte elogioase. I-am scris lui Humboldt o lungă scrisoare de admiraţie şi am fost invitat în Greenwich Village, la o discuţie de idei şi de literatură.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 martie 2008

Planeta domnului Sammler

Planeta domnului SammlerDupă „Henderson, regele ploii„, Polirom propune cititorilor o nouă traducere în premieră din opera lui Saul Bellow, „cel mai important scriitor de limbă engleză din cea de-a doua jumătate a secolului XX”, după cum scrie „Sunday Times”. Este vorba despre „Planeta domnului Sammler„, cartea pentru care Bellow a câştigat prestigiosul National Book Award pentru a treia oară, după „Aventurile lui Augie March” (în curs de apariţie în colectia „Biblioteca Polirom”) şi „Herzog”.

Traducerea din limba engleză a volumului „Planeta domnului Sammler” şi notele sunt semnate de Ruxandra Drăgan şi Călin Cotoiu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii