Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM
Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii Mihai Eminescu acordă anual, începând cu 1998, Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM.
Continuare »
Memorialul Ipotești − Centrul Național de Studii Mihai Eminescu acordă anual, începând cu 1998, Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPUS PRIMUM.
Continuare »
Institutul Cultural Român și Delegația generală Valonia-Bruxelles, în parteneriat cu EUNIC România, Asociația Fractalia, Fra.ro (realizatorii Blitz Show și Clubului Literar frACTal) și Club Control, organizează în data de 30 octombrie 2017, ora 19:30, evenimentul „Slam poetry/poezie urbană” în închiderea proiectului „Luna Literaturii Europene”, care își propune să sărbătorească cărțile și scriitorii europeni pe tot parcursul lunii octombrie. La eveniment participă poeții Sorin Despot, Anca Bucur, Răzvan Țupa și Iulia Militaru (România) și François Laurent împreună cu grupul Amis Terriens (Belgia) și este moderat de Mircea Dan Duță.
Continuare »
Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.
Continuare »
Institutul Cultural Român din Berlin prezintă pe 15 noiembrie 2013, pentru a treia oară, 12 tineri autori din România, în cadrul unei lungi nopți de poezie romanească la Literaturwerkstatt Berlin.
Evenimentul debutează la ora 21:00 și prezintă trei aspecte ale poeziei contemporane: noua nostalgie, reconfigurarea traumei și evoluţii ale coerenţei. Între cele trei părți literare vor avea loc interludii muzicale electro-dub cu Bandesnaci și un poem de prezentare live a lui Răzvan Ţupa susținut de grafica video a Alinei Daniela Nicu. Iulia Militaru şi Anca Bucur vor completa programul cu proiecţii video şi performance live.
Continuare »
Pe 15 decembrie 2012, la Universitatea din Bucureşti, 53 de scriitori români au reuşit o premieră mondială, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore şi 35 de minute. Redactarea cărţii a început la ora 10:20 şi s-au scurs doar 9 ore, 5 minute şi 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, intitulat „Moş Crăciun & Co.”. Câmpul de luptă al acestui efort colectiv au fost laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Bucureşti.
Editura Art a înscris acest proiect la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record. Guinness Book a anunţat oficial că proiectul este omologat şi, mai mult, a inaugurat cu acest prilej o nouă categorie.
Continuare »