12 iulie 2021

Nocturne de Poezie Contemporană – ediția a VII-a

În perioada 16 iulie – 13 august 2021, ARCEN organizează a VII-a ediție a „Nocturnelor de Poezie Contemporană”, într-un spațiu nou care timp de cinci săptămâni urmează să fie un loc de întâlnire și de explorare a poeziei contemporane.„Nocturnele” din 2021 invită publicul pe un acoperiș deasupra Bucureștiului, unde suspendați între cer și oraș, se interacționează cu poezia prin intermediul unor experiențe poetice precum lectura publică, performance-ul de poezie și coregrafic, videopoezia și poemul vizual.

Vineri, 16 iulie 2021, pe terasa blocului Millo, de la ora 21:00, cu acces de la 20:00, are avea loc primul eveniment, la care este invitată poeta Ana Blandiana.

„Nocturnele de Poezie Contemporană” sunt un festival independent, organizat începând cu anul 2015, care interconectează locuitorii orașului cu poezia, și care pe perioada verii pun la dispoziție publicului și artiștilor un spațiu cultural alternativ.

Pe perioada evenimentelor, terasa blocului Millo găzduiește și o expoziție de poeme vizuale, realizată împreună cu PosterXPoem. Seria de poeme vizuale include 14 postere realizate de graficieni, typographeri și ilustratori locali, pornind de la 14 poeme contemporane.

PosterXPoem aduce împreună artiști vizuali și poeți contemporani, pentru a transforma poeme în postere, pe care apoi le scoate în orașe în expoziții publice. Invită poeți să contribuie cu câte un poem pe care apoi îl trimit unui artist, cu libertate totală de interpretare vizuală a poemului.

Programul evenimentelor:

16 iulie 2021 – Lectură și dialog cu Ana Blandiana – Moderator: Edmond Niculușcă

23 iulie 2021 – Lectură și dialog cu Matei Vișniec – Moderator: Radu Vancu

24 iulie 2021 – Lectură și dialog cu Deniz Otay și Cătălina Stanislav – Moderatoare: Teona Galgoțiu

Dialog cu reprezentanți ai editurilor OMG Publishing House – Alex Ciorogar și Casa de Editură Max Blecher – Claudiu Komartin – Moderator: Matei Martin

30 iulie 2021 – Proiecții de videopoezie și dialog cu Teona Galgoțiu (Gura Mare), Elena Morar (Her Word), Alexandra Bodnaru (Cenaclub), Ana Pop – Moderator: Andrei Dósa

6 august 2021 – Performance și dialog cu Răzvan Țupa și Mugur Grosu.

13 august 2021 – Performance și dialog cu Vava Ștefănescu – Moderator: Răzvan Țupa

Evenimentele se desfășoară de la ora 20:00, până la 23:00, cu respectarea condițiilor de siguranță sanitară în vigoare. Pentru fiecare eveniment, biletele sunt puse în vânzare în fiecare zi de luni, de la ora 11:00.

Biletele sunt limitate și pot fi achiziționate online.

Adresa este terasa blocului Millo (str. Matei Millo, nr. 6). Accesul se face din strada Ion Câmpineanu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook