8 iulie 2019

Nocturne de poezie contemporană, ediţia a V-a

ARCEN deschide sezonul lecturilor de poezie contemporană în centrul Bucureștiului, „Nocturne de poezie contemporană”, ediția a V-a, fiind lansată în cadrul District 40, vineri, 12 iulie 2019, de la ora 21:00 la miezul nopții, pe terasa blocului Magheru One la care este invitat scriitorul și poetul Dan Sociu. Experiența nocturnă marca District 40 este întregită de muzica selectată de DJ Iulian Morar, savurată cu un pahar de prosecco sau vin.



A V-a ediție a Nocturnelor de Poezie, eveniment organizat de ARCEN în cadrul proiectului său model District 40, cuprinde 8 nocturne, desfășurate în fiecare vineri, de la ora 21:00, între 12 iulie și 13 septembrie 2019, pe terasa blocului Magheru One. Temele pe care le propune publicului iubitor de poezie ediția 2019 a Nocturnelor sunt: vulnerabilitatea, sinceritatea, iubirea, trei decenii de poezie scrisă fără cenzură, rezistența civică, jocul și moartea.

Ediția din 2019 a „Nocturnelor de poezie contemporană” aduce în fața publicului cea mai consistentă și mai diversă selecție de scriitori, poeți consacrați, poeți nedebutanți și poeți recunoscuți pentru atitudinile civice luate în ultimii în ani în spațiul public, lecturi în premieră din volume nepublicate și dialoguri inedite între poeți. Șaisprezece scriitori citesc poezie deasupra orașului: Dan Sociu, Anastasia Gavrilovici și Livia Ștefan, Robert Șerban și Sorin Gherguț, Vasile Leac și Robert Gabriel Elekes, Elena Vlădăreanu și Ioana Vintilă, Mircea Andrei Florea, Luca Ștefan Ouatu, Cosmin Perța și Diana Geacăr, Radu Vancu, Constantin Abăluță și Teona Galgoțiu.
 
Nocturnele de poezie 2019 reflectă maturizarea proiectului District 40 și modul în care acesta concretizează starea de spirit pe care o însuflețește ARCEN: Cultură și trăire cu rezon pentru București. Desfășurate într-un context unic – lectură sub cerul liber, noaptea, pe un acoperiș la care nu are acces decât publicul iubitor de poezie al ARCEN – Nocturnele răspund nevoii de poezie, autenticitate și reflecție pe care o presupune con|viețuirea într-o stare de spirit propusă de District 40.
 
Edmond Niculușcă, unul dintre inițiatorii ARCEN, spune:

Am vrut să explicăm oamenilor, și chiar nouă înșine, ce este poezia și am ajuns la o frumoasă definiție, dată de Ioan Es Pop încă de la prima ediție a Nocturnelor: „Poezie e drumul cel mai scurt de la cele văzute la cele nevăzute, de la trecut la viitor, de afară înăuntru.” Ce-ar mai fi de spus? Poate faptul că la Nocturne poezia te învăluie încă din liftul care te urcă pe acoperiș. După ce treci de acces, cele 12 secunde de mers cu liftul până deasupra orașului sunt despre poezie sau cu poezie, de fiecare dată alt poem, spus de altcineva.

Accesul se face pe bază de bilet, care poate fi cumpărat online. Locurile sunt limitate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook