27 septembrie 2019

Block Party în District 40, ediția a II-a

Lectură, spectacole de dans și muzică contemporană, dezbateri inedite și cinema în aer liber – toate aceste delicii de cultură revin în District 40, pe strada I.L.Caragiale din capitală, în cadrul celei de-a II-a ediții a evenimentului cultural stradal „Block Party”, organizat de ARCEN pe 28-29 septembrie 2019, în intervalul 11:00-23:00.



Loial promisiunii proiectului District 40, de a crea o conviețuire într-o stare de spirit în cartierul cultural al Icoanei, ARCEN aduce la ediția Block Party din acest an un program amplu, care cuprinde nume importante din literatura contemporană (Nora Iuga, Claudiu Komartin, Bogdan Ghiu, Robert Gabriel Elekes), muzică (Maria Balabaș și Jim Felix), dans contemporan (Oana Mureșan, Ioana Marchidan și Ale Jara), arhitectură și artă contemporană (instalații proiectate de arh. Elena Viziteu, dialoguri despre spațiul urban cu Ilinca Păun Constantinescu, Suzana Vasilescu și Anca Poterașu).

„Block Party în District 40” propune o altfel de interacțiune cu strada și cu orașul, dar și o nouă formă de vecinătate. Prin dezbaterile propuse, instalațiile de artă și arhitectură contemporană, ediția de anul acesta a Block Party-ului răspunde la întrebarea „Cum ar arăta o stradă pietonală într-un district cultural al orașului?”. Timp de două zile consecutiv, traficul rutier va fi oprit, iar strada va deveni pe rând spațiu expozițional, loc de întâlnire și interacțiune în mijlocul orașului, spațiu de lectură și performance, loc de dezbatere, loc de joacă pentru copii și adulți, scenă de dans și cinema în aer liber.

Edmond Niculușcă, unul dintre inițiatorii ARCEN, declară pentru presă:

„Block Party în District 40” are ca scop reluarea dialogului dintre locuitorii aceleiași străzi și aceluiași cartier, într-o nouă stare de spirit, care integrează unitar orașul, strada, vecinătatea și clădirile. „Block Party în District 40” vine astfel să promoveze ideea că viețuirea urbană înseamnă mai mult decât locuirea unui spațiu. Înseamnă legătura dintre oameni și spațiul pe care îl locuiesc, care formează comunitatea și starea de bine în mijlocul orașului pe care îl locuim.

O concretizare a stării de spirit ARCEN, District 40 demonstrează, la scara unui district relevant pentru București – Cartierul Icoanei, modul în care se poate reface, activa și valorifica, prin cultură și comunitate, atât legătura între oameni și spațiul în care locuiesc, cât și legătura dintre oameni, în spațiul în care locuiesc.

De asemenea pe paginile de Facebook ARCEN și District 40 apar zilnic, începând cu 16.09.2019 informații de interes din culisele evenimentului, cu speakerii și temele pe care le dezbat.

Programul evenimentului, sâmbătă și duminică, 28-29 septembrie 2019

  • ora 11:00-23:00 – în strada I.L.Caragiale, între str. Icoanei și str. Maria Rosetti
  • ora 11:00 – acces în instalația urbană de pe întreaga stradă I.L.Caragiale, arh. Elena Viziteu; muzică în stradă, DJ Jim Felix; instalația-librărie, un proiect ARCEN-Cărturești, arh. Elena Viziteu; spațiu de joacă Răspiua
  • ora 13:00-13:30 – performance poezie urbană cu Claudiu Komartin și Siberia (sâmbătă); performance poetico-muzical cu Maria Balabaș (duminică)
  • ora 13:45-14:30 – dialog Suzana Vasilescu, Anca Poterașu (sâmbătă) – „Despre rolul artei contemporane în spațiul public”. Cazul cartierului Mântuleasa. moderator: Andreea Pietroșel; dialog Ilinca Păun Constantinescu (duminică) – „Despre cum mor și renasc orașele. Revitalizarea centrului prin cultură și comunitate”. Moderator: Andreea Pietroșel
  • ora 14:30-15:45 – performance Oana Mureșan (Cluj Napoca) (sâmbătă și duminică)
  • ora 16:00-16:30 – performance poetico-muzical cu Maria Balabaș (sâmbătă); performance cu Biofilm (Robert G. Elekes, Petra A. Binder, George Pandrea și Dumitru Galupa) (duminică)
  • ora 16:30-17:15 – dialog Bogdan Ghiu (sâmbătă) – Despre regenerarea cartierelor istorice ale Bucureștiului. Cazul District 40. Moderator: Andreea Pietroșel
  • ora 16:30-17:45 – Conferință Nora Iuga (duminică) – Dialog despre „Orașul care ne locuiește”. Moderator: Andreea Pietroșel
  • ora 17:15-19:15 – performance coregrafic cu Ale Jara, Gaga Mouvement, TanzFaktur (Düsseldorf) (sâmbătă); performance coregrafic cu Ioana Marchidan, Linotip (București) (duminică)
  • ora 19:30-20:00 – Proiecții de film despre oraș și spațiu public (sâmbătă și duminică)
  • ora 20:00-23:00 – party de District Cultural cu dj Jim Felix (sâmbătă și duminică)
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook