2 august 2017

Cu bastonul prin Bucureşti 2017

ARCEN lansează duminică, 6 august 2017, de la ora 17:30, a 8-a ediție a proiectului de trasee culturale „Cu bastonul prin București”. Un nou traseu alternativ de promenadă este organizat pentru bucureșteni între cartierele istorice Icoanei și Armenesc. Participarea este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.Din 6 august până pe 10 septembrie 2017, în fiecare duminică, de la ora 17:30, începând de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13 – 15) și până la Rezidența BRD Scena9 (str. I.L. Caragiale nr. 32), ghizii ARCEN îi plimbă pe bucureșteni printr-un labirint de străzi care păstrează încă fragmente importante din țesutul istoric al Bucureștiului.

Traseul propus în al 8-lea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile Arthur Verona – A.D.Xenopol – Cristofor Columb – Eremia Grigorescu – Grădina Icoanei – Jean Louis Calderon – Icoanei – Alexandru Donici – Vasile Lascăr – Logofăt Luca Stroici – Maria Rosetti – I.L. Caragiale, perimetru urban foarte valoros din punct de vedere architectural și cultural și generos din punct de vedere vizual.

Zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco.

Ediția a 8-a a traseului cultural „Cu bastonul prin București” se încheia de fiecare dată cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook