27 februarie 2013

Aforismele lui Valeriu Butulescu, publicate în Croaţia

La aproape treizeci de ani de la debutul lui Valeriu Butulescu, la Editura Cartea Românească, cu selecţia de aforisme „Oaze de nisip”, acest titlu continuă să apară, constant, în cele mai diverse ţări ale lumii. Acum a ieşit de sub tipar, la Zagreb, volumul „Pescane oaze”, sub egida Editurii „Boskovic” din Split. Acest volum, tradus de Goran Mrakic şi Mladen Vukovic ridică la aproape cincizeci, numărul limbilor în care s-au publicat aceste aforisme. Cartea a apărut într-o ţinută grafică de excepţie, coperta fiind semnată de artistul plastic Milan Bestic.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...
 21 noiembrie 2011

Vuk Draskovic l-a premiat la Belgrad pe scriitorul Valeriu Butulescu

Dragisa Kasikovic (scriitor şi aforist din diaspora sârbească) a fost un opozant redutabil al regimului titoist, fiind asasinat (1977) la Chicago de către agenţii securităţii comuniste. În amintirea lui, Fundaţia Culturală „Srpska Rec” („Cuvântul Sârbesc”), patronată de cunoscutul scriitor şi om politic Vuk Draskovic (personalitate emblematică a anticomunismului din Serbia), acordă anual Premiile „Dragisa Kasikovic”.

Anul acesta între cei patru laureaţi s-a numărat scriitorul român Valeriu Butulescu, răsplătit cu această importantă distincţie pentru cartea sa de aforisme „Pescane oaze”, publicată recent la editura belgrădeană „Alma”, în traducerea scriitorului Goran Mrakic.

Valeriu Butulescu, împreună cu ceilalţi laureaţi, şi Vuk Draskovic

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 12 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii