8 mai 2019

Salonul Internaţional de Carte de la Torino 2019

România participă, pentru al unsprezecelea an consecutiv, cu un stand naţional organizat de Institutul Cultural Român, la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, cea mai importantă manifestare de profil din Italia, desfăşurată în perioada 9-13 mai 2019. Tema ediţiei cu numărul 32 a Salonului este „Il gioco del mondo” („Jocul lumii”), iar conceptul standului României, cu o suprafaţă de 120 mp şi o grafică ce evocă apartenenţa culturii noastre la cultura europeană, precum şi contextul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, este Romania: „România: cultura română – cultura europeană” („La cultura romena – cultura europea”).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 noiembrie 2018

Din armata austro–ungară în slujba României Mari: Legiunea Română din Italia (1916–1919)

Joi 15 noiembrie 2018, la ora 17:30, în Galeriile Piedicastello (Museo Storico del Trentino), situate în Piaţa Piedicastello, 38122 Trento (TN), Italia, Ambasadorul României în Republica Italiană E. S. George Gabriel Bologan inaugurează expoziţia istorico–documentară „Din armata austro–ungară în slujba României Mari: Legiunea Română din Italia (1916–1919)”, curatoriată de Ioana Rustoiu, Zoran Marcov şi Ion Cârja, expoziţie organizată şi promovată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, sub patronajul Ambasadei României în Italia şi cu susţinerea Institutului Cultural Român din Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Fundaţia Museo Storico del Trentino din Trento, Consulatul General Onorific al României în Trentino Alto Adige.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 februarie 2010

Veneti in Romania

Joi, 18 februarie 2010, de la ora 18:00, are loc in sala de conferinţe a Accademia di Romania din Roma prezentarea volumului “Veneti in Romania”, semnat de Roberto Scagno, Paolo Tomasella şi Corina Turcu.

Volumul este recent publicat de catre Longo Editore din Ravenna într-o serie în care se publicaseră anterior studii despre emigraţia din regiunea Veneto în SUA, Africa de Sud, Elveţia, Australia şi Benelux. În cadrul emigraţiei din regiunea Veneto în ultima treime a sec. XIX, un capitol important, dar încă neexplorat suficient, priveşte ţările din Europa Centrală şi de Est. Emigraţia venetă a jucat în aceste regiuni un rol major în crearea infrastructurilor rutiere şi feroviare, în construcţiile publice. Cartea se ocupă în mod special de România – „sora latină din Orient”. Din provinciile venete au sosit mână de lucru calificată, artişti şi oameni de cultură. In perioada interbelică, din Veneto sosesc în România muncitori specializaţi, industriaşi, ingineri, arhitecţi, într-o emulaţie întreruptă brutal în 1948. În volum sunt publicate şi contribuţii care privesc dezagregarea comunităţii italiene din România, exodul unor italieni şi asimilarea forţată a celor rămaşi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii