23 iunie 2021

Finala concursului „Humanitas în licee”, ediția a X-a

Vineri, 25 iunie 2021, la ora 11:00, cele trei echipe finaliste ale concursului „Humanitas în licee” se află faţă în faţă la ultima etapă a ediției a X-a, care se desfăşoară în sala de conferințe a Institutului „Cervantes” și care este transmisă online pe pagina de Facebook Humanitas. Tema finalei este „Istoria Balcanilor și a României în secolul XX”. Întrebările au fost concepute de istoricul Oliver Jens Schmitt și de Daniela Popescu, doctorand la Facutatea de Istorie, Universitatea din București, urmărind evenimente, concepte și personalități care pot fi reținute citind volumele „Balcanii în secolul XX. O istorie postimperială” și „România în 100 de ani. Bilanțul unui veac de istorie” de Oliver Jens Schmitt, pe care echipele le-au avut în bibliografie.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 octombrie 2019

1989 – anul schimbării?

Publicul este invitat miercuri, 9 octombrie 2019, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o dezbatere cu tema „1989 – anul schimbării?”, o întâlnire cu Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est-europeană la Universitatea din Viena, președinte al secției istoric-filozofice al Academiei Austriece de Științe, în dialog cu Virgiliu Țârău, profesor la departamentul Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea Babeș-Bolyai. Discuția este moderată de Matei Gheboianu, lector la Facultatea de Istorie, Universitatea din București.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 iulie 2018

Matrioşka mincinoşilor

Editura Humanitas invită pasionații la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 10 iulie 2018, ora 19:00, la lansarea volumului „Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism” al jurnalistului Marian Voicu. La eveniment participă, alături de autor, jurnalistul Cristian Pantazi, istoricul Cosmin Popa, politologul Ioan Stanomir și publicistul Cristian Pătrășconiu. Dialogul este moderat de Cătălin Gomboș, jurnalist Radio România.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 februarie 2018

Despre lumea în care trăim

Fundația Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas și Fundația ARCCA organizează prima ediție a seriei de conferințe „Despre lumea în care trăim“, un festival de conferințe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, susținute de specialiști importanți și oameni de cultură de prestigiu, care are loc la Ateneul Român în perioada 24 februarie–28 februarie 2018. Publicul îi poate întâlni pe scena Ateneului Român pe E.S. Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite în România, pe Thierry Wolton, scriitor și istoric francez, celebrul autor al impozantei „Histoire mondiale du communisme”, pe Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiță, reputat critic și istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la Collège de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda. Fiecare susține o conferință de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Șuteu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi, Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2024
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii