29 octombrie 2012

Valeriu Butulescu – dublu laureat la Săptămâna aforismului european de la Torino

În cadrul „Săptămânii aforismului european” care s-a încheiat pe 20 octombrie 2012 la Torino, scriitorul Valeriu Butulescu a primit o dublă distincţie. I s-a decernat Menţiunea de Onoare a Festivalului „Torino in Sintesi” şi Premiul special al Asociaţiei Culturale „Il Mondo delle Idee” pentru „complexa sa operă aforistică, reprezentată prin traducerea italiană a cărţii Oasi di sabbia”. Premiile au fost decernate de două distinse reprezentante ale aforismului italian, doamnele Anna Antolisei şi Chicca Morone.

Alina Breje şi Valeriu Butulescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...
 25 septembrie 2012

Cartea „Oasi di sabbia” de Valeriu Butulescu premiată la Torino

Asociaţia culturală pentru promovarea culturii filozofice şi spirituale „Il Mondo delle Idee” din Torino a decis acordarea unui Premiu special scriitorului Valeriu Butulescu „pentru complexa sa operă aforistică reprezentată în Italia prin cartea „Oasi di sabbia”. Totodată, volumul „Oasi di sabbia” a primit şi laurii Festivalului internaţional de aforism de la Torino. Laureaţii din acest an sunt, în ordinea decisă de juriu, scriitorii Jerzy Majewski (Polonia), Valeriu Butulescu (România), Jan Sobotka (Republica Cehă) şi Yahia Lababidi (Statele Unite ale Americii).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...
 29 septembrie 2011

Cartea lui Valeriu Butulescu s-a lansat la Torino

Valeriu Butulescu „recidivează”: i-a apărut a doua carte în Italia. Este vorba de „Oasi di sabbia”, un volum consistent (aproape o mie de aforisme) traduse în italiană de Alina Breje şi publicate de editura „Genesi” din Torino. Cu nouă ani în urmă i s-a mai publicat, tot în Peninsulă, volumul „Aforismi” la editura „Agora” din Belluno.

Noua carte este apreciată, atât de mediile culturale torineze, cât şi de presa de limbă română din Italia, tot mai numeroasă în această ţară. Autorul a fost invitat vineri, 23 august 2011, la lansarea ce a avut loc la Torino şi a onorat invitaţia. Cartea a fost prezentată de scriitorul italian Fabrizio Caramagna şi de traducătoarea Alina Breje, iar Valeriu Butulescu a vorbit la eveniment despre aforistica românească.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii