15 septembrie 2015

Edith Piaf – Maria Tănase. Două voci pentru eternitate

Evenimentul ”Edith Piaf – Maria Tănase. Zwei Stimmen für die Ewigkeit” are loc pe data de 17 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Mediencampus Villa Ida din Leipzig.

Programul începe cu o prezentare biografică a celor două cântăreţe din spaţiul francez şi român. Are loc un exerciţiu cultural comparativ al societăţilor română şi franceză, fiind urmărite contextul istoric şi influenţa franceză asupra mediului cultural român, cele două legende ale muzicii naţionale din Franţa, respectiv din România fiind, după cum se ştie, contemporane. Prezentarea este realizată de către doamna Gritt Friedrich, cunoscută redactoare de muzică a postului de radio MDR Figaro.

Urmează concertul susţinut de interpreta română Oana Cătălina Chiţu, acompaniată de acordeonistul Dejan Jovanovic. Programul cuprinde şapte piese din repertoriul Mariei Tănase: Mi-am pus busuioc in păr / Uhăi, bade / Trenule, maşină mică / Aseară ţi-am luat basma / Lung îi drumul Gorjului / Bun e vinul ghiurghiuliu / Trei focuri arde pe lume, şi şapte piese din repertoriul lui Edith Piaf: Si, si, si / La Valse de l’amour / Johnny, tu n’es pas un ange / Milord / La Goulante du pauvre Jean / Marie la Française / Je ne regrette rien.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 iulie 2014

Oana Cătălina Chiţu la Donaufest 2014

În perioada 4-13 iulie 2014, are loc cea de-a 9-a ediţie a festivalul internaţional Donaufest, eveniment de amploare care se desfăşoară o dată la doi ani, în oraşele Ulm şi Neu-Ulm, pe ambele maluri ale Dunării.

Institutul Cultural Român din Berlin, în calitate de partener al festivalului, sprijină participarea românească la ediţia din acest an. Donaufest 2014 acordă un loc de cinste culturii din România, invitând-o pe Oana Cătălina Chiţu şi ansamblul său muzical format din şapte instrumentişti să susţină un concert special, de gală, cu cântece tradiţionale româneşti, din repetoriul renumitei cântăreţe Maria Tănase, cea mai mare voce a cântecului popular românesc. Concertul se desfăşoară în data de 5 iulie, cu începere de la ora 19:00, în sala mare a centrului Edwin-Scharff-Haus din Neu-Ulm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 20 septembrie 2011

Oana Cătălina Chiţu în premieră în Suedia

Pe data de 24 septembrie 2011, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează în colaborare cu Teatrul Södra din Stockholm, în premieră suedeză, un concert al cunoscutei interprete Oana Cătălina Chiţu, acompaniată de orchestra Bucharest Tango. Din programul concertului fac parte piese clasice de tango românesc, romanţe din perioada interbelică şi melodii din repertoriul Mariei Tănase.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii