19 iunie 2012

Blestemaţi

BlestemaţiRecent, la Editura Polirom a apărut romanul „Blestemaţi” de Chuck Palahniuk, traducere din limba engleză de Vlad Pojoga.

Blestemaţi” poartă în sine imaginea unui Woodstock etern, cu celebrităţi de prima pagină bătându-i drumurile (v-aţi putea întâlni la un bulgăre de popcorn caramelizat cu Frank Sinatra, John Lennon, Jackie Onassis sau chiar cu Norman Mailer), îngreunat totuşi de birocraţia înfioră­toare a demonilor şi de proiecţiile nesfârşit de plicticoase ale clasicului film „Pacientul englez”. „Esti acolo, Satan? Sunt eu, Madison,” striga fetiţă de treisprezece ani, cu mintea şi limba ascuţite ca briciul, care face raportul iadului de la faţa locului. Expediată pe lumea cealaltă de o supradoză de marijuana, Madison e nevoită să-şi petreacă veşnicia în compania unei găşti mai pestriţe decât pilulele ce asigură fericirea mamei sale multimiliardare. Împreună cu o majoretă cu pantofi contrafăcuţi, cu un fotbalist, un tocilar şi un punkist, Madison traversează Deşertul de Mătreaţă şi Valea Scutecelor Folosite pentru ca, până la urmă, să-l înfrunte pe Satan în propria fortăreaţă drăcească.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 noiembrie 2007

Premiul pentru „sex dezastruos” îi revine lui Norman Mailer

Norman MailerScriitorul macho american, care a decedat în cursul acestei luni, e primul distins postum cu acest trofeu.

Distincţia „Bad Sex in Fiction”, decernată de publicaţia britanică „The Literary Review”, a fost inaugurată în 1993, pentru a atrage atenţia asupra unor scene de sex din romanele contemporane, folosite adesea neglijent, senzaţionalist şi ineficient în economia textului, fiind în plus abundente în prost gust. Una dintre menirile acestui trofeu este de a descuraja revenirea în beletristică a unor astfel de scene pe cât de slabe din punct de vedere literar, pe atât de toride. Lucrările pornografice şi cele expres erotice nu sunt luate în calcul de către juriul desemnat de redacţia de la „The Literary Review”.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii