19 noiembrie 2013

Seară literară dedicată poeţilor Marin Sorescu şi Werner Aspenström la Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează miercuri, 27 noiembrie 2013, la sediul său, un program despre două personalități literare a căror operă a fost adesea comparată, Marin Sorescu și Werner Aspenström.

Evenimentul îi are ca invitați pe scriitorii suedezi Nina Burton și Kjell Espmark, în dialog cu editorul și scriitorul Jonas Ellerström. Buni cunoscători ai operei celor doi poeți, invitații vor discuta despre creațiile literare ale celor doi, despre similitudinile și particularitățile acestora. Seara literară va fi completată de lecturi de text din poemele lui Marin Sorescu și Werner Aspenström, în interpretarea actorului suedez Christian Fex.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 septembrie 2008

Nina Burton este câştigătoarea premiului Marin Sorescu

Institutul Cultural Român din Stockholm acordă Premiul Marin Sorescu pe anul 2008 scriitoarei suedeze Nina Burton, a cărei operă literară demonstrează o neobişnuită complexitate şi totodată o consecvenţă incontestabilă. Nina Burton pendulează între poezie şi eseistică, între disciplinele umaniste şi ştiinţele naturale, între continente faptice şi tematice. Este scriitor, cercetător, redactor şi traducător, roluri ce se completează reciproc în modul cel mai firesc. Pe lângă lirica sa discretă, dar încărcată emoţional, Nina Burton a explorat şi a dezvoltat noi posibilităţi în domeniul aflat la graniţa dintre eseistică şi non-ficţiune. În această privinţă, ea se numără printre scriitorii cu adevărat importanţi, cu o gândire autonomă, nu numai în peisajul literar suedez.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii