22 noiembrie 2021

Cărte Rară, Hărți și Manuscrise

Cărți cu autograf și importante manuscrise, provenind majoritatea din două colecții importante – a familiei Țuculescu-Galaction și a poetului avangardist Sașa Pană – sunt scoase la licitație joi, 25 noiembrie 2021. Colecțiile sunt scoase la vânzare în cadrul licitației de Cărte Rară, Hărți și Manuscrise, iar până atunci sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță, putând fi admirate și răsfoite în regim gratuit, de luni până duminică între 10:00-20:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 martie 2021

Sub aripa lui Nichita

Continuând tradiția și în 2021, în luna martie, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” Ploiești organizează concursul interjudeţean de recitări pentru tineret „Sub aripa lui Nichita”.

Având însă în vedere pandemia, organizatorii au anunțat că, în acest an, competiția se desfăşoară în mediul online, iar în data de 30 martie 2021 sunt anunțați câștigătorii concursului printr-un anunț postat atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a instituției de cultură.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 martie 2020

Licitație de cărți vechi

„Colecția de Hârtii Importante ale unui Scriitor” conține hârtii și manuscrise vechi, de colecție, cărți cu un puternic caracter documentar ce provin din colecții prestigioase care sunt scoase la licitație, miercuri, 4 martie 2020, ora 19:00, la Galeria Artmark din Palatul Cesianu-Racoviță. Unele exemplare poartă semnătura olografă a autorilor, precum Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Nicolae Labiș, iar altele sunt clasate în patrimoniul național cultural.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 21 august 2017

România la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

În perioada 23-27 august 2017 are loc cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF), eveniment la care România este prezentă pentru a treia oară consecutiv cu un stand naţional organizat de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și Institutul Cultural Român de la Beijing. România a participat pentru prima dată cu un stand de țară la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) în anul 2015, cu ocazia inaugurării Institutului Cultural Român din capitala Chinei, anul următor numărându-se printre invitaţii de onoare ai târgului, alături de celelalte țări central și est-europene.

Cu o tradiţie de peste 30 de ani, Târgul Internațional de Carte de la Beijing reuneşte timp de cinci zile vizitatori, editori, agenţi literari, distribuitori de carte, scriitori şi traducători, fiind dedicat atât publicului larg cât şi profesioniştilor din industria cărții. La ediţia din acest an participă 2407 expozanți din 86 de țări care prezintă celor 300.000 de vizitatori o ofertă de carte substanțială şi diversificată.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 15 august 2016

Ziua Limbii Române la Stockholm

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Suediei, miercuri 24 august 2016, la sediul său, un program dedicat unora dintre cele mai reprezentative nume ale literaturii române, traduse în suedeză. Evenimentul constă din lecturi din creațiile acestora, atât în limba română, cât şi în limba suedeză, în interpretarea actorilor Marius Manole şi Christian Fex. Prezentarea autorilor selectaţi este făcută de către Dan Shafran.

Autorii selectați, respectiv Ion Luca Caragiale, Urmuz, Mihail Sebastian, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian, Gellu Naum, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Nina Cassian, Ioan Es. Pop, s-au născut în România, au scris sau scriu în limba română și au fost traduşi în limba suedeză.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2015

Roata culturii româneşti

Sub titlul „Roata culturii românești”, care sugerează dinamica spiritul ludic și sărbătoresc ce stau la baza culturii și artelor în comuniune, Institutul Cultural Român din New York organizează o serie complexă de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale a României. Evenimentele au loc între 15 și 17 ianuarie 2015, în Sala Auditorium a ICR NY, la Cenaclul „Mihail Eminescu” al scriitorilor de origine română stabiliți în America, precum și în câteva biblioteci din New York care dețin carte în limba română.

Eminescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii