2 martie 2020

Licitație de cărți vechi

„Colecția de Hârtii Importante ale unui Scriitor” conține hârtii și manuscrise vechi, de colecție, cărți cu un puternic caracter documentar ce provin din colecții prestigioase care sunt scoase la licitație, miercuri, 4 martie 2020, ora 19:00, la Galeria Artmark din Palatul Cesianu-Racoviță. Unele exemplare poartă semnătura olografă a autorilor, precum Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Nicolae Labiș, iar altele sunt clasate în patrimoniul național cultural.„Antichitățile Pompeiului” de la 1804, care provin din fosta colecție a diplomatului transilvănean Vasile Stoica, „Teatrul din Ercolano” de la 1783, conținând 43 de gravuri ale celebrului gravor Francesco Piranesi, sunt cărțile clasate în patrimoniul național cultural și sunt puse în vânzare prin licitație.

Totodată, notificate Ministerului Culturii în vederea clasării în patrimoniul cultural național sunt „Eroinele Antichității” de Ovidiu, din 1552, provenind din colecția Mihai Beniuc. Cartea reprezintă unul dintre bunurile culturale puse în licitație, cu valoare istorico-documentară semnificativă în care sunt prezentate și comentate principalele eroine feminine din antichitate.

Unele piese de colecție oferă detalii exclusive, cu o valoare documentară, despre Dacia, Transilvania, România și spațiul românesc. „Despre Transilvania” este una dintre cele două cărți despre istoria Transilvaniei, semnată de nobilul maghiar în Principatul Transilvaniei, Ioanne Betlenio, în 1664, și reprezintă un izvor extrem de important oferit de un martor implicat în evenimentele politice ale timpului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook