3 februarie 2021

Pământul făgăduinței – în scop caritabil

Președintele Barack Obama, actorul Ethan Hawke și antreprenorul Mike Costache susțin educația timpurie din România și astfel, ediția de lux a cărții de memorii a lui Barack Obama, „Pământul făgăduinței” cu semnătura olografă a autorului, a fost adjudecată în doar 10 minute, pentru 7.500 de euro, la Casa de Licitații A10 by Artmark.

„Pământul făgăduinței” de Barack Obama, cu semnătura originală a autorului la Palatul Cesianu-Racoviță


Fericitul adjudecatar este antreprenorul româno-americano-israelian Mike Costache, care a licitat aseară alături de zeci de „ambasadori” ai faptelor bune prin Artmark pentru cartea de colecție „Pământul făgăduinței” de Barack Obama. În semn de mulțumire pentru actul nobil, antreprenorul Mike Costache primește din partea actorului american Ethan Hawke ultima sa carte, „A Bright Ray of Darkness”, cu semnătura olografă a starului de la Hollywood.

Mike Costache a declarat:

Este o carte specială, atât pentru cauza nobilă cât și pentru valoarea emoțională. Voi oferi cadou cartea de colecție de ziua mamei mele, care locuiește în New Jersey, SUA din 1992. Însă, până în decembrie, mi-am propus să organizez un eveniment în fiecare lună pentru a motiva cât mai mulți concetățeni să sponsorizeze și ei, la rândul lor, cel puțin câte o grădiniță din cele aproximativ 4.500 de grădinițe publice din țară. Evenimentele au în centrul atenției cartea adjudecată, „Pământul făgăduinței„, de Barack Obama.

Suma colectată este redirecționată integral către programul „Citește-mi 100 de povești!”, initiat de Asociația OvidiuRo, care își propune ca până în 2025 să transforme cele aproximativ 4.500 de grădinițe publice din România în grădinițe bibliotecă, stimulând astfel lectura cu copiii în grădinițe și în familie. Datorită licitației de aseară, 400 de copii și 20 de profesori de învățământ preșcolar, din patru grădinițe, vor beneficia de 1000 de cărți noi și vor participa la sesiuni săptămânale de lectură.

Maria Gheorghiu, președintele Asociației OvidiuRo, a declarat:

Le mulțumim celor care au licitat și care cred, ca și noi, în importanța educației timpurii. Avem nevoie de cat mai multe resurse, pentru a ajunge la cât mai mulți copii, mai ales la cei din medii defavorizate. Avem nevoie să creștem împreună viitoarele generații de cititori pentru ca este calea sigură pentru dezvoltarea întregii societăți românești. Programul „Citește-mi 100 de povești!” este foarte ambițios dar realizabil, cu implicarea comunității.

Partenerul și inițiatorul acțiunii caritabile, care a donat exemplarul de lux „Pământul făgăduinței” cu semnătura olografă a lui Barak Obama, a fost Librăria Cărturești.

Nicoleta Iordan, cofondator Cărturești, susține:

Ne bucurăm de succesul licitației și mai ales de ce înseamnă asta: că mai mulți copii vor avea acces în curând la cărți care le pot schimba viața și că există cititori generoși care se gândesc la viitorul educației în România. Pentru Cărturești a fost un privilegiu să poată porni acest circuit al binelui. Pentru că aseară am primit încă o dovadă a puterii cărților de a face bine în lume.

Donație din partea actorul Ethan Hawke, „A Bright Ray of Darkness”
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook