26 iulie 2022

Un nou record pe piața națională a licitațiilor de carte

Joi, 21 iulie 2022, Casa de licitații A10 by Artmark a organizat cel de-al treilea (și ultimul) eveniment din acest sezon, dedicat cărților rare și fotografiilor de colecție. Licitația a înregistrat un total de 130.000 de euro, fiind realizat un nou record pe piața națională a licitațiilor de carte.

Recordul a fost înregistrat de cea mai veche hârtie istorică românească pusă în licitație până astăzi – hrisovul de împroprietărire emis în 1412 de Alexandru cel Bun a fost adjudecat pentru 31.000 de euro. Rezultatul reprezintă recordul de adjudecare pentru hârtie istorică, iar al doilea cel mai bun preț obținut pentru o hârtie istorică a fost înregistrat de diploma de înnobilare emisă de principesa Suzana Lorantffy, soția principelui Gheorghe Rakoczi I al Transilvaniei, care a fost adjudecată pentru 8.500 de euro.

 

Un alt record stabilit, la categoria fotografii de epocă, ultima fotografie a lui Mihai Eminescu, realizată când poetul avea 37 de ani. Fotografia a fost adjudecată pentru 6.000 de euro, depășind anteriorul record de 5.500 de euro, preț plătit pentru fotografia de la vârsta de 19 ani a poetului, adjudecată în 2016 în cadrul Licitației Artmark de Poezie Românească.

În cadrul evenimentelor de licitații din luna iulie s-a înregistrat și cel mai mare număr de participanți – o creștere de 11% față de luna iunie. Astfel, rezultatele licitațiilor lunii iulie dovedesc continuarea trendului de maturizare a pieței românești de artă, implicit creșterea numărului de participanți ce provin din tinerele generații.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook