16 aprilie 2018

„Inimi dispărute” – Festivalul de Film Românesc de la Londra

În perioada 18 – 22 aprilie 2018, la Londra se desfășoară cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul „Inimi dispărute”. Proiecțiile au loc în spațiul cunoscutei săli de cinema din centrul Londrei: Curzon Soho. La proiecțiile londoneze sunt prezenți regizorii Cristi Iftime („Marița”) și Andrei Crețulescu („Charleston”), actorul Bogdan Dumitrache („Pororoca”) și producătorii Bogdan Crăciun („Breaking News”), Oana Iancu („Ana, Mon Amour”) și Codruța Crețulescu („Charleston”). Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 noiembrie 2017

Zilele culturii române la Munchen

În perioada 7 – 25 noiembrie 2017 are loc la München manifestarea Zilele Culturii Române. Organizată anual în colaborare cu parteneri de prestigiu care activează pe scena culturală din Bavaria, această manifestare aduce în fața invitaților un program cultural divers. Acesta cuprinde Festivalul Filmului Românesc, eveniment prestigios, de mare anvergură, primit cu entuziasm atât de publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate, și aflat la cea de-a 12-a ediție, precum şi o serie de evenimente culturale, din domenii precum muzica sau artele vizuale. În deschidere este vernisată la Consulatul României la München expoziția „Entwurzelt – Verwurzelt“ a artistului de origine română Radu-Anton Maier.

În cadrul Festivalului Filmului Românesc sunt prezentate anul acesta filme precum lungmetrajele „Ana, mon amour”,în regia lui Călin Peter Netzer, „Breaking News”, regizat de Iulia Rugină, „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, „Aniversarea” de Dan Chişu, scurtmetrajele „Scris/Nescris” de Adrian Silişteanu, „Mă cheamă Costin” de Radu Potcoavă sau documentarele „Varză, cartofi şi alți demoni”, de Şerban Georgescu, şi „Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 noiembrie 2017

Festivalul de Film Est-European de la Cottbus 2017

Festivalul de Film Est-European de la Cottbus are loc în perioada 7-12 noiembrie 2017 în diferite cinematografe și alte locații din orașul Cottbus. Înființat în 1991, festivalul s-a dezvoltat ca un important punct de întâlnire  între scena de film est și central europeană și cea germană.

România este reprezentată la această ediție de 4 filme, ocupând un loc în cadrul competiției principale cu filmul „Breaking News” de Iulia Rugină, două locuri în cadrul secţiunii Spectrum cu filmul „Afacerea Est”, de Igor Cobileanski, şi „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, de Emanuel Pârvu, precum și un loc în cadrul secţiunii Special: Fraternal Kiss, cu filmul „Q.E.D.” de Andrei Gruzsniczki.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iulie 2017

Festivalul „Filmul de Piatra” 2017

Festivalul „Filmul de Piatra” a ajuns la cea de-a zecea ediție, care are loc între 27 și 30 iunie 2017 în Piatra Neamț. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 19 octombrie 2016

Festivalul de Film Românesc de la Buenos Aires

Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, este partener al primei ediții a Festivalului de Film Românesc de la Buenos Aires, desfășurat în perioada 20-26 octombrie 2016 la BAMA Cine Arte.

afiche-tamano-reducido

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 26 ianuarie 2015

Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc la Berlin

Pe data de 30 ianuarie 2015, la ora 22:00, începe Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc la Berlin – o surpriză pregătită cinefililor din capitala germană de Institutul Cultural Român din Berlin. Locul evenimentului este cinematograful de artă fsk Kino din dinamicul cartier Kreuzberg. Programul evenimentului aduce pe marele ecran o selecție de scurtmetraje recente cu tematici diferite: de la povești de dragoste, alienarea omului modern, situații extreme, crize existențiale, rivalitate, indecizii până la inimi zdrobite și naivități copilărești.

Prin acest proiect ICR Berlin își propune prezentarea unor cineaşti români din noul val, dar şi din alte generaţii.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii