3 noiembrie 2021

Romania Rocks 2

După o premieră răsunătoare în toamna anului trecut, Festivalul literar româno-britanic „Romania Rocks” revine la Londra pentru o nouă ediție efervescentă, în perioada 3-9 noiembrie 2021. Creat de Institutul Cultural Român din Londra şi beneficiind de susținerea European Literature Network, „Romania Rocks 2” este unul dintre cele mai importante evenimente literare româneşti ale anului din capitala britanică.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 noiembrie 2019

Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudățenii, uimiri

Editura Humanitas așteaptă publicul joi, 14 noiembrie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului colectiv „Cartea întâmplărilor. Mistere, ciudățenii, uimiri„, coodonat de Tatiana Niculescu, cu texte de Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Corina Şuteu, Gabriel Liiceanu, Cristina Cioabă, Gabriela Tabacu, Ioan Florin Florescu, Monica Pillat, Florin Bican, Ioana Nicolaie, Augustin Cupşa, Marie-France Fauvet, Steiner Lone, Andreea Răsuceanu, Bogdan Răileanu, Mihaela Miroiu, Adriana Bittel, Marius Chivu, Alina Pavelescu, Jean A. Harris. La eveniment vorbesc Ioana Pârvulescu, Ioana Nicolaie, Alina Pavelescu, Gabriela Tabacu, Augustin Cupșa și Bogdan Răileanu. Gazda întâlnirii este Tatiana Niculescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 august 2018

Locuiește în poveste! – ediția a 7-a

Cea de-a 7-a tabără de creație pentru copii „Locuiește în poveste!” se desfășoară în perioada 29 august – 1 septembrie 2018 în satul Alma Vii, din județul Sibiu. 20 de copii care au câștigat concursul de creație cu tema „Lumea-n gamă marțiană” participă la atelierele de proză și poezie coordonate de trei autori publicați la Editura Arthur: Ioana Nicolaie, Florin Bican și Ana Rotea, iar alți 5 copii care și-au câștigat locurile în tabără la secțiunea ilustrație participă la atelierele coordonate de ilustratorii profesioniști: Anca Smărăndache și Dan Ungureanu.

Fiecare zi se încheie cu o lectură, iar una dintre serile mult așteptate este cea în care Mircea Cărtărescu le citește copiilor.

Talentul și entuziasmul copiilor, împreună cu secretele pe care le află de la scriitorii și ilustratorii profesioniști, plus un mic ajutor din partea echipei Arthur fac cu siguranță ca antologia „Lumea-n gamă marțiană” să fie una dintre cele mai captivante și mai amuzante de până acum.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 iunie 2018

„Ferbonia” publicată în Macedonia

Ferbonia„, primul volum din seria fantasy a autoarei Ioana Nicolaie, publicat la Editura Arthur în anul 2016, ajunge la cititorii din Macedonia. Universul fantastic din „Ferbonia” depășește astfel pentru prima dată granițele țării în care a fost creat, prin intermediul traducerii care urmează să apară la editura Prozart Media, condusă de scriitorul, editorul și managerul cultural macedonean Dejan Trajkoski.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 iunie 2018

Băiatul cel nou

Editura Humanitas Fiction aşteaptă pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 20 iunie 2018, ora 19:00, la lansarea bestsellerului internațional „Băiatul cel nou” de Tracy Chevalier, al cincilea volum din cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare, recent apărut în limba română în traducerea lui Vali Florescu. La eveniment participă directorul British Council România, Nigel Bellingham, scriitoarele Ioana Nicolaie și Ioana Pârvulescu și bloggerul cultural Laura Câlțea. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, este moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 octombrie 2017

Creative Talking cu Andreea Răsuceanu şi Ioana Nicolaie

Publicul este invitat să participe la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, marți, 24 octombrie 2017, ora 19:00, la o nouă ediție a întâlnirilor despre literatura română contemporană „Creative Talking cu Andreea Răsuceanu și invitații săi”. Invitata acestei seri este poeta și prozatoarea Ioana Nicolaie.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii