9 ianuarie 2018

Premiile Globul de Aur 2018 în negru

Cea de a 75-a ediţie a Premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică, 7 ianuarie 2018, la Los Angeles, şi-a desemnat câştigătorii. Seth Meyers a fost pentru prima oară gazda ceremoniei. Oprah Winfrey a primit premiul Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award, iar actorul Gary Oldman a primit primul său Glob de Aur după o carieră de 40 de ani.

Filmul „The Shape of Water” a primit cele mai multe nominalizări, în număr de şapte, iar „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru trofee. Printre premianţi s-au mai numărat Frances McDormand, Saoirse Ronan, James Franco, Nicole Kidman, Elisabeth Moss şi alţii.

Fiind prima mare ceremonie care a avut loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, majoritatea invitaţilor au purtat ţinute negre, în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală, dar şi de a milita pentru egalitatea dintre sexe, dreptul egal la muncă şi la remuneraţie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 martie 2011

Discursul regelui – un film multipremiat

La ediţia de anul acesta a premiilor Oscar, filmul „Discursul regelui” („The King’s Speech„) a fost desemnat câştigător la patru categorii: Cel mai bun film, Cel mai bun actor într-un rol principal (Colin Firth pentru interpretarea regelui George al VI-lea), Cea mai bună regie (Tom Hooper) şi Cel mai bun scenariu (David Seidler). De asemenea, filmul regizat de britanicul Tom Hooper a primit şi cele mai multe nominalizări, fiind propus la douăsprezece categorii, printre care se numără: Cel mai bun actor în rol secundar (Geoffrey Rush), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Helena Bonham Carter), Cea mai bună imagine sau Cele mai bune costume.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 28 februarie 2011

Discursul regelui – marele câştigător al Oscarurilor 2011

A 83-a ediţie a Oscarurilor a avut loc pe 27 februarie 2011 la Kodak Theater, în Los Angeles. 24 de categorii au fost premiate la această ediţie, iar ceremonie i-a avut ca moderatori pe Anne Hathaway şi pe James Franco.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 ianuarie 2011

Facebook a fost în prim-plan la a 68-a ediţie a Globurilor de Aur

Duminică, 16 ianuarie 2011, pe coasta de est a Americii, începând cu 3:00 dimineața, ora României, s-a desfășurat o nouă ediție a Premiilor Globul de Aur la Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California. Ceremonia a putut fi vizionată și în România, fiind transmisă în direct de HBO. Decernările au loc încă din anul 1944, sunt deja la cea de-a 68-a ediție, și prin acestea sunt recunoscute cele mai bune filme artistice și de televiziune, atât de pe teritoriul american, cât și din străinătate. Ceremonia și dineul în care sunt decernate premiile reprezintă un moment important a sezonului de decernări din industria cinematografică, ce în fiecare an culmină cu Premiile Academiei Americane de Film (Oscarurile).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 16 noiembrie 2010

The King’s Speach, filmul în care logopedia este tratată regeşte

„The King’s Speech” („Discursul Regelui”), îndelung ovaţionat la Toronto, în cadrul festivalului de film internaţional din această toamnă şi recompensat cu People’s Choice Award, rămâne la fel de actual prin zugrăvirea situaţiei nefericite trăită de cei cu deficienţe de pronunţie, precum şi prin tratamentele şi metodele de care aceştia pot beneficia. Complexa tulburare în dezvoltarea vorbirii afectează mai mult de trei milioane de oameni numai în Marea Britanie.

Regizat de Tom Hooper şi avându-i în rolurile principale pe Colin Firth şi Geoffrey Rush,
filmul vorbeşte în principal despre istovitoarea bâlbîială a regelui George VI şi relaţia acestuia cu Lionel Logue, logopedul australian angajat pentru a-l ajuta să depăşească acesată incapacitate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 aprilie 2010

Piraţii din Caraibe pe Blu-ray

În 2003, când s-ar fi spus deja că poveştile piratereşti nu mai încântă pe nimeni, Disney lansa „Pirații din Caraibe” – o aventură ce avea să seducă o lume întreagă. Costumele spectaculoase, efectele de Oscar, distribuţia impresionantă şi succesul uriaş de box office au consacrat seria în topul celor mai populare filme din toate timpurile şi şi-a făcut eroii cei mai celebri piraţi din istorie. Sub „Blestemul Perlei Negre” au străbătut mari şi ţări până la „Cufărul omului mort” şi chiar „La capătul lumii” şi se lansează acum la apă, în premieră, şi pe Blu-ray.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii