28 aprilie 2010

Piraţii din Caraibe pe Blu-ray

În 2003, când s-ar fi spus deja că poveştile piratereşti nu mai încântă pe nimeni, Disney lansa „Pirații din Caraibe” – o aventură ce avea să seducă o lume întreagă. Costumele spectaculoase, efectele de Oscar, distribuţia impresionantă şi succesul uriaş de box office au consacrat seria în topul celor mai populare filme din toate timpurile şi şi-a făcut eroii cei mai celebri piraţi din istorie. Sub „Blestemul Perlei Negre” au străbătut mari şi ţări până la „Cufărul omului mort” şi chiar „La capătul lumii” şi se lansează acum la apă, în premieră, şi pe Blu-ray.



În prima parte, „Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre” („Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”), şarmantul căpitan-pirat Jack Sparrow (interpretat de Johnny Depp) ridică ancora alături de Will Turner (interpretat de Orlando Bloom) pentru a o salva pe frumoasa Elisabeth, fiica guvernatorului (interpretată de Keira Knightley), din cârligele piraţilor care au răpit-o la ordinul căpitanului Barbossa (interpretat de Geoffrey Rush). Dar, surpriză, piraţii sunt morţi vii şi nu se lasă răpuşi din câteva lovituri de sabie. Ce forţă are blestemul Perlei Negre? Filmul a fost distins cu cinci nominalizări la Oscar şi un trofeu BAFTA pentru machiaj/coafură – nici nu e de mirare, dat fiind că Johnny Depp, nominalizat drept cel mai bun actor în rol principal la Oscar, BAFTA şi Globurile de Aur, şi-a intrat atât de bine în rol încât a apărut pe platou în prima zi de filmări gata costumat şi machiat.

Deşi cunoscut tuturor, filmul devine, pe Blu-ray, un nou spectacol, un regal al clarităţii video şi audio. Vă şuieră ghiulele pe la urechi, valurile parcă se sparg chiar în living şi vi se pare că vedeţi până şi firele de nisip.

Aventura continuă în „Pirații din Caraibe: Cufărul omului mort” („Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”), lansat în 2006, în acelaşi ritm alert şi cu efecte speciale senzaţionale, care au adus filmului o statuetă Oscar, un trofeu BAFTA şi şase premii la Visual Effects Society Awards, precum şi încasări de box office de peste 1 miliard USD la nivel global.

În vreme ce Will şi Elisabeth sunt condamnaţi la ştreang chiar în timpul căsătoriei, căpitanul Sparrow are de plătit un tribut mai vechi lui Davy Jones (interpretat de Bill Nighy), căpitanul corabiei-fantomă Olandezul Zburător. Ca să nu ispăşească veşnic ca sclav, Jack trebuie să-i găsească şi să-i redea lui Jones inima, ferecată în cufărul omului mort. O luptă încrâncenată cu stihiile infernului îi aşteaptă pe cei trei, aflaţi la un pas de moarte când Kraken, cumplitul monstru aflat în puterea lui Jones, răscoleşte întreg oceanul şi zdrobeşte tot în cale.

În 2007, povestea continuă în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” („Pirates of the Caribbean: At World’s End”). Vremuri grele se anunţă pentru breasla lor, căci viaţa în libertate le este primejduită de „Olandezul Zburător”, controlată acum, la fel ca şi inima lui Jones, de lordul Cutler Beckett (interpretat de Tom Hollander). Salvarea piraţilor ar fi să-şi unească forţele Cei Nouă Lorzi din Consiliul Fraţilor, răspândiţi în toate colţurile lumii. Unul dintre aceştia este chiar Jack Sparrow, care a rămas ostatic în lumea celor morţi. Ca să ajungă la capătul lumii şi să-l salveze, Will, Elizabeth şi Căpitanul Barbossa străbat mările până dincolo de marginea hărţii şi înfruntă nesfârşite primejdii. Însă, chiar de vor reuşi să-i adune pe Cei Nouă Lorzi, nu-l pot opri pe „Olandezul Zburător” fără ajutorul zeiţei Calypso, iubita căpitanului Jones, ea însăşi captivă, printr-un blestem, în corpul Tiei Dalma (interpretată de Naomie Harris). Aventura e presărată cu pericole, trădări, orgolii şi alianţe înşelătoare, ceea ce face povestea cu atât mai captivantă. Film a primit două nominalizări la Oscar şi una la BAFTA.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook