3 noiembrie 2009

Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici

A apărut pe Blu-ray şi DVD, plus un DVD bonus, o ediţie restaurată digital, cu imagini mai frumoase ca oricând, a clasicei producţii de animaţie a lui Walt Disney „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” („Snow White and the Seven Dwarfs”), care la mai mult de 70 de ani de la apariţie îşi păstrează farmecul.


Celebra animaţie nu este doar cel mai longeviv lung-metraj Disney şi prima producţie clasică a cunoscutului studio, ci marchează o serie întreagă de premiere în istoria cinematografiei: prima animaţie americană, primul film a cărui coloană sonoră a fost lansată pe un album, primul film scanat integral în format digital, restaurat şi reînregistrat pe peliculă. Acestui palmares i se adaugă mai multe recorduri de box-office şi numeroase premii şi distincţii la festivaluri de cinematografie din întreaga lume, printre care o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră. Pentru această producţie, recunoscută ca o inovaţie majoră în industria divertismentului, Walt Disney a primit un premiu onorific Oscar: o statuetă mai mare şi şapte statuete miniaturale. În 2008, “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” a fost numită de Institutul American de Film cea mai reuşită animaţie din istorie şi s-a clasat pe locul 34 în topul celor mai bune filme din toate timpurile.

Povestea este arhi-cunoscută: o trufaşă regină îşi tot întreabă oglinda fermecată cine e cea mai frumoasă din ţară. Când oglinda reflectă chipul frumoasei ei fiice vitrege, Albă ca Zăpada, invidioasa regină porunceşte unui vânător s-o ucidă, dar acesta, milos, îi cruţă viaţa. Fugind în pădure, Albă ca Zăpada găseşte căsuţa unor pitici, despre care aflăm apoi că trudesc în minele de diamant din apropiere. Găsind casa dereticată şi pe frumoasa fată dormind în patuţurile lor, Mutulică, Somnorosul, Hapciu, Ruşinosul, Morocănosul, Doc-Înţeleptul şi Voiosul o îndrăgesc şi primesc bucuroşi să rămână la ei. Însă grija pe care i-o poartă cei şapte pitici n-o feresc pe biata Albă ca Zăpada de furia reginei-vrăjitoare. Maştera i se înfăţişează prinţesei sub chipul unei bătrâne sărmane şi o ademeneşte să muşte dintr-un măr otrăvit, blestemând-o să doarmă somnul cel de veci până când va primi primul sărut din iubire. Degeaba plâng şi suspină piticii când o găsesc: Albă ca Zăpada zace neînsufleţită. Îndureraţi, îi fac un coşciug din sticlă şi o veghează neconsolaţi la căpătâi. Până când un prinţ, aflând povestea nefericită a preafrumoasei prinţese, porneşte în căutarea ei, iar când o găseşte, se îndrăgosteşte pe loc, o sărută şi rupe astfel cumplitul blestem.

Această ediţie include atât versiunea subtitrată, cât şi dublajul audio în limba română. În plus, copiii vor descoperi jocuri cu pitici şi vor face karaoke pe “Heigh-Ho”, iar adulţii iubitori de animaţie vor putea urmări comentariile audio ale lui Walt Disney, informaţii despre producţia animaţiei şi actorii care au asigurat vocea personajelor, istoria Disney şi altele.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook